Arla Färskost + Kvarg

farskostkvargAtt ha en simmande son i tonåren som äter som en häst och tränar flera timmar  och dagar i veckan kräver energi och något som är lättgjort att ta med som mellanmål till träningarna. Jag fick erbjudande via Buzzador om att prova Arla Fäskost+Kvarg. Normalt äter han Kvarg för sig och färskost för sig och här har vi en härlig kombination som är smidig att bre på en rustikbaguette och tillsammans med jordnötssmör ger bra med protein och energi efter ett simpass på ett par timmar och ett styrkefyspass. Det är enkelt för honom själv att fixa ihop på ett par minuter och lätt att packa ner i väskan för att sedan äta utan fördröjning efter träningen.

Perfekt utan tillsatser, den enda jag kunde önska är att Färskost+Kvarg kommer som ekologisk variant i storförpackning.

Smaken är härlig. Len och syrlig.

Findus och räven

Idag var Findus ute och roade sig. Jag var med barnen och simtränade men Ole så hela händelsen men missade att filma det.

Han satt i lillstugan på kontoret och jobbade och tittade ut och får se Prisse, som han uppfattar det. En stor orange sak och funderar över hur kunde han vara ute lös? Han tittar noggrannare och ser att det är inte Prisse det är en räv. Räven lägger sig tillrätta vid karet som är kornas vattenbehållare under sommaren. Vad han också ser är Findus som ligger bara en meter ifrån på en sten och där ligger nu de två och observerar varandra. Nyfiken räv och nyfiken katt. Ole blir dock lite orolig att något ska hända Findus så han går ut och räven blir skrämd och sticker iväg över fältet.

Det hade varit roligt att ha en filminspelning på detta.

Vi har en cool och klok kattunge.

Jag satt i vardagsrummet och örde hur det prasslade av papper, som en paperspåse, i köket.

Jag frågade dottern vad som händer, då hon hade insyn till köket. Det är Prisse (kattungen) som håller på med kattmatspåsen. Ok, ja då får han väl fortsätta, de är ju ändå oöppnade. Någon minut senare kom han till mig och släppte en påse kattmat framför mina fötter. Har han varit så duktig så var det bara att öppna och bjuda på godsakerna  :-)

Han apporterar leksaker också :-)
Kattmat

Prisse

Tennis på Stockholm Open och Audi A3 etron

Idag åkte vi på event med Audi. Samling i Södertälje 16:00 för avfärd  17:30 i en Audi A8 upp till Kungsträdgården. Där bjöds vi på fika och fick instruktioner och information om den nya Audi A3 e-tron sportback. En pigg och och skön bil att köra.

Audi A3 Sportback e-tron är den första premiumkompaktbilen med laddhybriddrivning som standard. Kombinationen av avancerad TFSI®-teknik och en elmotor ger en förbrukning på endast 1,5 l/100 km och CO₂-utsläpp på låga 35 g/km (blandad körning). Och detta med en räckvidd på upp till 940 km (på ren eldrift: upp till 50 km). Från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder, och en topphastighet på 222 km/h.

Efter 25 minuters provkörning från Kungsträdgården ut mot Djurgården och tillbaka så blev vi hämtade av en chaufför i en Audi Q7 för transport mot Kungliga Tenishallen för att se på Stockholm Open, mingla och äta gott. Vi tittade på kvartsfinalen mellan Grigor Dimitrov (#10) och John Sock (#51). Det var en spännande jämn match. Sock tog hem första set med 7-5 men sedan kom Dimitrov ikapp och tog hem andra set med 6-4 för att sedan även ta hem sista set och matchen med 6-3 efter nästan 2 timmar. Det var en kanonmatch som bjöd på ett par härliga överraskningar från Dimitrov, se filmen!!

Missade sista matchen de vi räknade med att den skulle ta tid den också så vi åkte hem efter första matchen. Men andra matchen gick tydligen snabbt att avgöra. Efter tennisen fick vi shuttelservice hem med en Audi A6 Avant 3.0 TDI. Den gick inte av för hackor den heller :-)

Mercedes Benz och Prius

Äntligen har vi igår fått hem våra busar Prius ”Prisse” 12,5 veckor och Mercedes Benz ”Mercan” drygt 2 år mamma till Prisse)
Hemresan på ca 4 timmar gick otroligt bra, Prisse sov mest och Mercan också förutom en riktigt goseanfall så dottern fick knöla in handen i buren och gosa med henne. Findus sov som vanligt i Roberts knä i bilen, vi fick täcka Mercans kattbur mellan dem så de inte skulle fräsa på varandra. Vi får se hur det går hemma med den förhoppningsvis kommande vänskapen.Hemma fick Findus vara ute till morgondagen och Mercan väl hemma rullade sig precis överallt och strök in sitt revir på allt och alla :-) De hittade snabbt den nya kattklös-/klätterställningen och slumrade sött in iden.Prisse får bo på sambons jobb till nästa helg då det förhoppningsvis räcker för att bryta ungebandet mellan mamman och sonen. Sedan kommer han hem igen. Vad vi längtar men besöker honom varje dag. Lite roligt att brorsan fick hem sina två busar,  Ivan Turina och Idun, hem samma dag, eller hur +Tony Hellberg  :-)

Prisse på väg hem Prisse på väg hem

Prisse på väg hem

Mercan på väg hem Mercan på väg hem supergosar Prisse sitter och sover

Robert och Findus sover på vägen hem Mercan och Prisse gillar fönsterutsikt

Prisse har hittat högsta platsen i huset

Kersebo

Här är svärföräldrarna sommarställe som vi åker till för återhämtning från all stress och bara är när vi är där. Ovanför entrén finns farbror Nicos rum och på nedre plan till höger om entrén finns vårt gemensamma rum som vi sover i när vi är där.

Kersebo

Ett gammalt hus från slutet av 1800-talet. Här ser ni dusch/WC/tvätt i utbyggnaden. Går man en trappa upp (lilla fönstret är trappan) så kommer man till farmors rum med två fönster ovanför duschen och farfars rum till vänster.

Lugn och ro i lantlig miljö

Fönstren närmast duschen är köket. Till vänster om köket finns vardagsrummet. Farfars rum till vänster och farmors till höger på andra våningen.

Baksidan

Det här är ett nytt hus med två sovrum uppe, ett kök/allrum nere samt vedeldad bastu och även dusch/WC nere. Bastun har ett stort fönster mot hagen så man kan sitta och njuta av utsikten medan man bastar.

Lillstugan

I bakgrunden syns ladan och en del av alla körsbärsträd.

Ladan och lillstugan

Gröna Lund

Idag var det planerat att Robert skulle åka med sina kompisar till Gröna Lund. Det slutade i stället med att jag och Aliette samt den ena kompiens mamma och lillasyster åkte med. Vädret kunde inte ha varit bättre, 25 grader och strålande sol. Själv så åkte jag inget alls den här gången, men var väldigt sugen på kvasten. Tyvärr så bangade jag åter igen. Känns för högt i början. Det var mycket folk och köerna till attraktionerna var 30 minuter. Aliette var modig och åkte en hel del som jag inte trodde hon skulle våga. Efter en lång men ändå relativt skön dag på Grönan så kom vi hem vid 20:30.

Dag två för Aliette på första simtävlingen

Idag gick det mycket bättre, ingen diskning alls. 50 m frisim samt 50 m bröstsim. Robert körde på med 100 m frisim, 100 m rygg, 100 m fjäril samt 200 m medley. Inga diskningar där och ett pers på fjärilen med ca 3 sekunder. En bra dag men mina fötter är ömma efter att ha stått vid kanten som tidtagare hela dagen åter igen. Men vad gör jag inte för mina barn :-) Skulle vara härligt med en lång fotmassage av karln när han kommer hem i kväll. Men det är bara att drömma om han har lite svårt för fötter, till och med nybadade bebisfötter :-) Ryggen behöver i och för sig också en massage så en utav två är helt ok om det går att genomföra.

Aliettes första simtävling

Häftigt, nu har jag installerat wordpress-appen!! Nu kanske jag får till bloggande lite mer ”on the fly” :-)
Detta är min första test.
Idag hade Aliette sin första simtävling och det var 50 m rygg. Diskad i vändning och målgång. Ledsen tjej men som jag hoppas att hon har mer positiva tankar i morgon då det blir 50 m bröst och 50 m fritt. Vi får nöta lite mer på vändningarna utanför simtträningen.

Familjelivet i Järna