Kategoriarkiv: Wellness

Kvällsstämning vid dammen

Så här ser det ut nu så långt jag har kommit idag. Än är det mer belysning i trädäcket som skall dit och sedan mer planteringar, fixa fontänen så den kommer högra upp, och denna gången utan att trilla i dammen, m.m.

I hörnet mellan fönsterna skall jag sätta upp oljade massiva trähyllor för förvaring av saker så jag inte behöver springa upp till köket varje gång.

Jag hoppas på att jag kan få tag i en halv bar med tillhörande kran och ho och sedan vill jag bygga ett utekök med bardel. En pub och nattklubb i Vetlanda har lagt ner och river ut inredning där jag har lagt bud på en halv barn, kanske jag skall slå till och ta hela baren och om någon vill dela baren med mig så går det bra. Transport är nu ordnad av de tidigare hyllorna jag köpt och Ole åker hem från tjänsteresa med stor tom bil där han lätt skulle få in allt inklusive en hel bar. Jag får se hur jag gör med budet, får fråga om ett slutpris för hela baren och försöka pruta på det om ja nu slår till på hela. Det skulle vara toppen att ha allt färdigt under semestern med utekök, bar, matplats och damm.

Att sitta i hängstolen över dammen brukar barnen käbbla om, det är en favoritplats. Robert sitter ofta där och läser när han är ensam hemma.

De andra två hängstolarna finns annars bakom bordet mot Roberts rum i bild. Just på den här bilden har vi flera stolar runt bordet och då tar jag undan de två hängstolarna.

Fast gasolvärmaren som vi har på bordet har vi inte behövt använda den här veckan då kvällarna och nätterna varit varma kring 20-strecket och uppåt. Det har varit underbart att sitta ute, förutom att vi fått täcka in oss med filtar för myggens skull som varit hemsk. Myggen verkar trivas att lägga ägg i dammen men jag hoppas på att guldfiskarna kommer snart och att de äter mygglarver förutom fiskmaten så att myggbeståndet hålls nere. Även bromsarna har varit obarmhärtiga och en och samma eländesbroms har stuckit mig på 5 ställen så jag fått rejäla blaffor på benen och baken.

En härlig sommarvärme som vi njuter av med poolbad och vila vid dammen. Jag hoppas det håller i sig hela sommaren som är kvar och att hösten blir varm och vacker. Så som Juni började var jag tveksam till att det skulle bli någon varm sommar, men till slut så kom den med buller och bång. Det är som den sommaren får några år sedan när jag skaffade poolen. Det var en sådan hetta att vi inte stod ut här hemma med värmen utan behövde svalka oss med något. Ole var på tjänsteresa så jag tog med barnen till Bauhaus och köpte poolen som vi har nu och som vi nu som då använder flitigt för att svalka oss i. Värmen i poolen ligger kring 25,6-25,9 grader. Precis lagom när det är runt 30 grader i luften. När det är så här varmt känns det som jag får lätt solsting om jag inte svalkar huvudet. Det är underbart att bara glida fram på rygg i vattnet och känna svalkan omsluta huvudet. Att vara i solen är inte riktigt min grej men en stund på kvällen i kvällssol så är det ok, men under gassande sol så håller jag mig gärna i skuggan med en bok en stund. Inomhus är det kvavt fastän vi kr korsdrag, så blir det med många fönster som värmer lätt upp inomhus. Dags att skaffa en luft-luft värmepump så vi kan köra AC på sommaren.

Över uteplatsen har jag spänt upp en segelduk och när det är riktigt blåsigt har jag satt en segelduk till som täcker höger sida så det blir lä under segeldukarna

När det gäller dammen så känner jag mig nöjd så långt arbetet är gjort och när det sista är fixat så kommer allt vara så superba och jag kommer att vara supernöjd. Ingen av mina vänner eller sambo kunde föreställa sig hur resultatet skulle se ut, men jag hade bilden klar i mitt huvud redan för 4 1/5 år sedan :-)

Det enda som skiljer sig från min bild som jag haft till förra sommaren är att vi fått en granne som ligger till vänster och som har saboterat alla våra drömmar om en rofylld avkopplingsplats med damm, servering, bar och pool framför uteplatsen. Vår relaxdröm är borta.

Nu har vi insyn överallt och inget som kan vara privat. Balkongen på vänstra sidan av huset använder vi inte längre då det känns som ett trafikerat dike och kvällssolen har försvunnit därifrån. Insynen går ända in genom vardagsrummet in till sängarna i sovrummet så vi måste bomma igen hela övervåningen för en enda grannes skull. En granne som inte tagit hänsyn till någon av de tre angränsande grannarna han har. De två andra grannarna har fått full insyn till sina SPA-anläggningar som de använder året runt samt full insyn även till huset. Den ena grannen har även missat all sin utsikt över Pärlängarna och vi har även förlorat vår kvällssol. Allt detta bara för att en egoistisk granne sett till att han roffat åt sig all kvällssol, all utsikt och har sina utrymmen i huset som är privata belägna så att det är ingen insyn dit från någon annan granne. Jag har ingen förståelse för en sådan människa som med sådan egoism förskaffar sig det bästa på andras bekostnad som han ändå skall bo bredvid i år framöver. Hur kan man ens tänka tanken att göra något sådant? Om det inte är så att han byggde i spekulationssyfte för att sedan sälja huset färdigt. Som säljare för Trivselhus i Södertälje så vet han gott och väl vad det handlar om och han har försökt att mörka allt in i det sista så att vi grannar inte skulle kunna överklaga, men det finns en överklagan hos Förvaltningsrätten som det ännu inte har tagits beslut om.

Kvällssolen och alla fönster som finns på huset var det som vi föll för och som gjorde att just det här huset var perfekt för oss. Så länge karlen inte är hemma då kan vi delvis njuta av uteplatsen, men så snart han är där så känns det mycket obehagligt. Inte bara för att det inte är privat längre utan för hans beteende.

Weledaleverans

Idag kom äntligen de Weledaprodukter vi beställt.  Jag hade beställt 2 st fotsalvor, 3 st granatäpple duschtvål,  2 st citrus duschtvål, 1 st citrus uppfriskande badmjölk,  1 st uppfriskande citrusolja, 2 st granatäpple handkräm.

Ole hade beställt motsvarande produkter i andra mängder förutom granatäpple duschtvål som han inte alls beställt utan beställt en hel del arnica massageolja och några läppcerat.

Wellness day 1

Efter en lång god frukost gjorde vi oss redo för att ta oss vidare till Ostsee-Therme och en första wellness day. Jag var nyfiken på hur mitt minne av stället stämde överens med hur stället är. Och jag måste säga att jag kom ihåg det som ett mycket mindre ställe än det verkligen är. Jag hade fått för mig att det inte var lika gott om utrymme med vilstolar och Ruhe-rummet där vi var med Aliette inte låg där det låg och likaså jacuzzin ute med utsikt över Östersjön. Men allt var som det alltid varit enligt Ole. Jag har nog varit på så många Therme så jag börjat blanda ihop dem. Den största, Erding-Therme, ligger i Erding norr och München.

Ole skulle träna före bastningen så han pallrade sig in till gymmet och Peteri behövde köpa sig ett par badbyxor och Sonja provade ut en badräkt att ha när vi skulle åka rutchkana.

Sedan gick jag med Peteri och Sonja in till bastuavdelningen och tog en första Aufguss av många fler. Vi försökte hitta plats i Jacuzzin på taket men det var fullt. Ole hade då anslutit sig till oss. Jag fick fotzonterapimassage och Sonja och jag passade på vid 18-tiden att bli sminkade av elever på en beauty-skola som stod för sminkning, hår och massage.

Jag fick mitt hår fixat och bestämde mig för att vara fotomodell för en stund. Det var minsann inte lätt att stå där framför kameran i bikini och försöka se naturlig ut. Jag blev så fnissig och kände mig urdum. Men fotografen tipsade mig om var jag kunde titta och vad jag kunde göra, sitta, stå, ligga ner etc. Jag fick en stor fläkt en meter från ansiktet som en annan man höll i och min strupe blev torrare och torrare. Vad fotomodeller får stå ut med, och då hade jag bara fläkten i nyllet :-) Skoj var det ändå och det blev ett stort antal bilder men eftersom man fick betala för bilderna man ville ha så valde jag endast ut 5 stycken. Här är resultatet av de 4 och den ena hade de även gjort närbild på (bild 2 och 3).

Efter fotograferingen var klar så gjorde vi oss redo och packade ihop för promenad till hotellet. Vi hade bestämt att vi skkulle göra ett nytt uteförsök. Ole fick tidigare tips om ett uteställe som hette Lokhaus (Lokhuset – en gammal tågvagnshall) där det skulle vara ü30 (über 30 – över 30) i kväll. Man skulle tidigast åka dit kl 23:00 och när vi frågade hur länge de har öppet så fick vi till svar så länge det finns folk som vill festa vidare. Det lät ju lovande!

När vi kom till hotellet så beställde receptionisten en taxi till oss till 23:00 och vi gick upp och gjorde oss i ordning. Vi gick först ut för att äta middag och det blev på samma fiskrestaruang som den sena lunchen igår. Ole gillade sin Fitnessfisk och de andra gillade urvalet av rätter. Även idag serverades enorma protioner som i alla fall inte jag orkade äta upp. Jag åt 20 st grillade scampi på spett med pasta och parmesan till. Det var tiktigt gott och vi värmde upp lite innan med gott, vin, god öl och sedan lite Jägermaister på rummet. Gott, det var många år sedan jag drack Jägermeister. Taxin var på plats 23:00 och han körde oss småvägarna till grannstaden där festande skulle pågå. Det gick på drygt 20 Euro.

Det var mycket folk där och det kom fler vart efter tiden gick. Efter några drinkar gav vi oss ut på dansgolvet, jag skulle kunnat dansa långt in på småtimmarna om inte Ole klagade på ont i sina fötter. Han är verkligen ingen festprisse. Jag älskar att dansa och han dansade i princip samma steg hela kvällen, trots mina försök att få honom att prova lite nytt. Klockan var efter 04:00 när vi begav oss hemåt igen och den här taxin vi nu fått tag i körde autobahn tillbaka och det blev dyrt, ca 43 Euro. Väl hemma på hotellet så ställde vi klockan för frukost kl 09.30, de hade frukost fram till 10:30. Efter det hade vi tänkt att lägga oss en stund igen för på Söndagen skall Ole hämta sin kusin Nette som skulle ansluta oss för welles day 2 på Ostsee-Therme. Det var ändå en lyckad dag/kväll/natt trots Ole ömma fötter. Jag hade högklackade stövlar på mig som jag dansade med hela natten lång och mina fötter mådde gott. Vi somnade ganska ovaggade den morgonen.

Wellness days

I höstmörkret och rusket så längtade både jag och Ole efter en härlig SPA-resa till Timmendorfer Strand i Tyskland. Vi hade bokat samma hotell som vi stannat på första gången vi var i Timmendorfer Strand, Hotel Villa Röhl, fast den gången bodde vi i den delen, nyare delen av det som numera tillhör Hotel Villa Gropius. Vi fick ett rum som låg mittemot vännernas rum. Vi hade med oss två vänner som skulle prova på ett Therme-besök för första gången, på Ostsee-Therme som även var det första Therme som jag själv besökt. Många Therme-besök har det blivit efter det. Jag var så nyfiken på hur det skulle vara, jag hade mina minnen kvar från april 2005 när Aliette fick följa med, då 9 månader gammal.

Den här helgen är en Wellness Days-helg inklusive massage, fotreflexionsmassage, sminkning, hårfixning, modellfotografering mm. Något som vi alla ser fram emot.

Flyget gick kring 12:30 och landade i Lübeck, vi var framme vid hotellet kring 14-tiden. Efter incheckning gick vi till centrum, ca 10 minuters promenadväg gatan bort från hotellets entré, och tittade runt lite innan vi hittade en trevlig fiskrestaurang mitt i centrum. De hade gasolvärmare och alla besökare satt ute och åt, trots att det var halvmulet och bara kring 7-10 grader.

Det var riktigt skönt under tak och med värmare. Vi kunde till och med ta av oss jackorna. Jag blev sugen på scampi med vitlök och pasta men de hade tyvärr slut på det och det blev istället smörfisk som var läcker. Ole åt en rätt kallad Fitness-fish (Seelachs = gråsej) med sallad till som han tyckte var riktigt god. Sonja beställde en schnitzel Zigeuner med pommes till som var enorm och Peteri en fiskrätt med potatisgratäng blandad med skinka. De var ju inga små portioner heller och jag orkade definitivt inte äta upp allt. De andra kämpade på och fick i sig det mesta.

Efter en lång sen lunch begav vi oss vidare för lite shopping av nödvändiga prylar så så som tandborstar, lite gott att dricka mm. Efter shoppingen återvände vi till hotellet och festade lite med god dricka och snack inne hos Sonja och Peteri. Vi hade som en minihall mellan våra rum som vi kunde stänga så att vi hade våra rum separat från den stora hallen. När klockan närmade sig 21-tiden gjorde jag och Ole oss redo för att gå ut och festa. Sonja och Peteri var för trötta och stannade sedan kvar på hotellet medan jag och Ole knatade ner till centrum igen.

Vi hade hört om innestället Nautica club som var ett dansställe. Vi satte oss i restaurang/pub-delen och tog oss ett par drinkar innan vi skulle ta oss ner till dansgolvet en trappa ner. Det var mycket folk i baren och när klockan var 23:00 och dansen skulle börja. Vi gick in en trappa ner, pröjsade 21 Euro i inträde och gick runt för att kolla in läget. Det fanns några soffor med bord där det satt ett fåtal personer och vi bänkade oss i en soffa bredvid ett gäng kroppsbyggare som verkade hinka i sig vodka och spänna musklerna för två brudar. Musiken gick för fullt med en DJ som verkade leva sitt eget liv. Inte en kotte på dansgolvet. Mer spännande än så här verkade det inte bli, det var ju knappt några där, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet. Lite trötta och vingliga så däckade vi i säng till slut och såg fram emot morgondagens SPA.

Sol, bad och bastu

Sängarna har jag alltid problem med när jag är på resande fot utomlands. Jag saknar min sköna bäddmadrass. Hotellet verkar byggt under 70-talet och saknade aircondition på rummen. Fönstret var öppet när vi kom men det gick inte att ha öppet under natten för trafikljudet. Jag är superkänslig mot ljud när jag skall somna.

Efter en hård natt så började morgonen med en god och rejäl frukost. Sedan begav vi oss ut på en shoppingrunda efter en kabinväska till, leksaker till barnen, kläder samt vin. Till Robert köpte vi planetsystemet som var halvrunda utbuktade och floureserande samt  ett bilkortspel och till Aliette ett par hundar från schleisch samt fina hårsnoddar med pärlor på. På Zara hittade jag ett par jogginbyxor for 5,9 Euro samt en stickad bommulströja för 8,90 Euro,  superpris  Vi åt lunch ute i det vackar vädret. Det fanns sallad i lösvikt som man kunde köpa i en av butikerna och det blev lunchen. Mycket mozzarella och tomater samt kronärtskocka. Till efterrätt hade jag även där köpt färska jordgubbar och ananas.

 När det  var gjort åkte vi till Rhein-Main Therme. Där tog de inte emot kort så vi fick åka vidare för att finna en bankomat för mer kontanter. Det tog sin lilla tid. Väl tillbaks på Therme så var det ett ok ställe. Den ligger just nu på min sista plats bland de jag varit på. Etta är Therme Erding, tvåa Ostsee Therme och trea denna Rhein-Main Therme. Vi bastade och var på flera aufgüsse och solade ute på solstolarna i trädgårdslanskapet. Dessa aufgüsse är alldeles udnerbara och svettigt tuffa. Lunchen blev en enkel kycklingsallad och så en Long Island icetea till det  Det var inte så mycket folk, lite lagom.

En nackdel var att utomhus vid borden fick man sitta och röka på hela utrymmet och det var störande, de kunde ha delat upp det. En annan sak som var under all kritik var toaletterna. Jag har alltid tidigare varit så imponerad över tyskarnas renlighet på offentilga toaletter. Men här var det vidrigt. Tamponder och kiss överallt, det stank. Jag fick säga till varje gång jag behöde gå på toaletten, inte så ofta som tur var, så att de kunde göra rent. Jag framförde mina kommentarer om Therme Erding där man knappt lämnat toaletten så var någon där och städade, samt övriga utrymmen. Killen jag pratade med sa att de har inte så mycket gäster på Erding så det är lättare. Jag fick upplysa honom att det är Tysklands största therme. Annars så var det ok. Jag skall lägga upp en egen länk i menyn där vi även kommer ranka alla therme vi varit på med hänseende till flera kriterier.

Klockan var kring 22-tiden när vi begav oss mot Offenbach till hotellet och jag ringde upp kollegan jag skall träffa i morgon. De var flera, en till från Svarigen och två från Koblenz, som skulle vara med under morgondagens aktiviteter. De satt ute i ”Biergarten” och drack öl och hade ätit Schweinhachse, det lät ju förträffligt men vi var så trötta så vi ville lägga oss. Vi bestämde att vi skulle ses vid frukosten i morgon. Sedan sov vi hyfsat på de hårda sängarna.