Kategoriarkiv: Evenemang

Tennis på Stockholm Open och Audi A3 etron

Idag åkte vi på event med Audi. Samling i Södertälje 16:00 för avfärd  17:30 i en Audi A8 upp till Kungsträdgården. Där bjöds vi på fika och fick instruktioner och information om den nya Audi A3 e-tron sportback. En pigg och och skön bil att köra.

Audi A3 Sportback e-tron är den första premiumkompaktbilen med laddhybriddrivning som standard. Kombinationen av avancerad TFSI®-teknik och en elmotor ger en förbrukning på endast 1,5 l/100 km och CO₂-utsläpp på låga 35 g/km (blandad körning). Och detta med en räckvidd på upp till 940 km (på ren eldrift: upp till 50 km). Från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder, och en topphastighet på 222 km/h.

Efter 25 minuters provkörning från Kungsträdgården ut mot Djurgården och tillbaka så blev vi hämtade av en chaufför i en Audi Q7 för transport mot Kungliga Tenishallen för att se på Stockholm Open, mingla och äta gott. Vi tittade på kvartsfinalen mellan Grigor Dimitrov (#10) och John Sock (#51). Det var en spännande jämn match. Sock tog hem första set med 7-5 men sedan kom Dimitrov ikapp och tog hem andra set med 6-4 för att sedan även ta hem sista set och matchen med 6-3 efter nästan 2 timmar. Det var en kanonmatch som bjöd på ett par härliga överraskningar från Dimitrov, se filmen!!

Missade sista matchen de vi räknade med att den skulle ta tid den också så vi åkte hem efter första matchen. Men andra matchen gick tydligen snabbt att avgöra. Efter tennisen fick vi shuttelservice hem med en Audi A6 Avant 3.0 TDI. Den gick inte av för hackor den heller :-)

Gröna Lund

Idag var det planerat att Robert skulle åka med sina kompisar till Gröna Lund. Det slutade i stället med att jag och Aliette samt den ena kompiens mamma och lillasyster åkte med. Vädret kunde inte ha varit bättre, 25 grader och strålande sol. Själv så åkte jag inget alls den här gången, men var väldigt sugen på kvasten. Tyvärr så bangade jag åter igen. Känns för högt i början. Det var mycket folk och köerna till attraktionerna var 30 minuter. Aliette var modig och åkte en hel del som jag inte trodde hon skulle våga. Efter en lång men ändå relativt skön dag på Grönan så kom vi hem vid 20:30.

Tjänsteresa till Oskarshamn med VM i 3C offshore

Aliette och Robert följde med mig och Olov till Oskarshamn igår kväll. Idag var Olov och jag på en workshop medan barnen var kvar på hotellet tittade på TV och badade i utomhuspoolen. Klockan 12 började VM i 3C offshore och hotel Corallen hade bästa utsikten. Jag hade lunch från 12:00 så jag åkte till hotellet och vi åt grilltallrik medan vi såg på medan båtarna susade förbi. Frankrikes ena båt haverrerade, vet inte vad som hände men de fick bryta. Igår på träningen hade ena Italienska laget problem och fick jobba hela kvällen med att fixa båten. Det var första gången vi såg en båttävling och det var spännande. Efter lunchen åkte vi tillbaka till jobbet och då fick barnen följag med. På eftermiddagen kom Ole och hämtade upp oss för vidarew färd till Kersebo där vi blir några dagar och firar Aliettes födelsedag i år igen. Linda blir hemma med Smulan och Findus. Äntligen har jag semester och vi kom till Kersebo kring 19-tiden. Efter middagen blev det film, barnen såg på Peter Pan och Ole och jag såg på Bröderna Karlsson. En något förutsägbar film men ändå hyfsat rolig där skrattsalvorna slapp fram med jämna mellanrum. En 2+ i betyg.

Sponsorsim, klassfest och hajk

Roberts dag efter skolan började med ett sponsorsim där barnen har skaffat sig sponsorer som går in och ger stöd till ett specifikt ändamål för dagen, simmaren och föreningen. Dagens ändamål är Simmargården som bedriver omsorgsverksamhet för ungdomar mellan 12-21 år med lindrig och måttlig utvecklingsstörning. Under en timme skall barnen simma så långt de vill. Robert samlade in 2000 kr i sponsorpengar och simmade 2430 m på en timme. Roberts sponsor för dagen var Scania.

Efter simningen blev det full rulle hem för ombyte och vidare till klassfesten som redan börjat på skolan. Medan Robert var på festen så packade jag hans saker för hajken. Jag ringde ledarna för att höra vad som skulle med och de frågade efter arnikasalva och vatten i dunk. Ett av barnen hade ramlat ur överslafen på en säng och slagit sig. Jag fixade arnikatinktur och en 25 liters vattendunk. Klockan 20.00 hämtade Ole Robert som fick byta om igen och så åkte vi till Veskijärve där barne skulle ha sin hajk. Killen med blåtiran och bulan fick arnikaomslag på kinden som tejpades fast. Det såg redan bättre ut efter en halvtimme. Blir nog ganska osynligt i morgon.

En hektisk med rolig dag. Kvällen avslutades med popcorn och film. Barnen kom isäng kring 00:30.

Ericssondagen på Gröna Lund

Ansiktsmålad Aliette

Vi kom äntligen iväg ca 10:15 och Grönan skulle öppna klockan 11:00. I lagom tid tänkte jag. När vi väl kom upp till Grönan var klockan 11:15 och Ole släppte av mig och barnen så han kunde parkera vid amerikanska ambassaden. Under tiden skulle jag köpa biljetterna men insåg när Ole åkt att jag glömt plånboken hemma. Det blev till att vänta och väntan blev lång för Ole hittade ingen ledig parkering som han brukade vid ambassaden utan fick leta vidare. Till slut dök han dock upp och klockan var då närmare 12. Vi ställde oss i kö för biljettköp men fick beskedet att kort inte kunde tas emot idag och kontanter hade vi inte tillräckligt av. Det blev för Ole att ställa sig i bankomatkön medan jag och barnen väntade där man köper biljetter. Tiden gick och efter en kvart hade han fortfarande inte kommit tillbaka så vi gick ut och tittade hur långt han hunnit. Han hade hunnit halvvägs i kön och vi gjorde honom sällskap. Klockan 12:30 var vi äntligen färdiga med uttag och biljettköp och redo att gå in och ha skoj.

Robert åkte kulingen flera gånger om

Karusellen var ur funktion och Aliette var besviken hon ville åka på giraffen. Det blev trumman istället och sedan var det dags för mat. Det första som de sedan gjorde var att Aliette fick en ansiktsmålning som en fjäril medan Robert och Ole gjorde Lustiga huset och skrattkammaren.

Robert han gillade kuling och åkte gång på gång och verkligen njöt. han hann bara av den och så sprang han runt igen för att åka nästa tur.

Händerna upp

Jag som har sådan höjdskräck tog modet till mig och satte mig i lilla fritt fall på 6 meter. Det pirrade otäckt i magen men jag fixade det och inte bra en gång utan flera gånger

Högt upp i det blå

Bilar är alltid roligt att köra

Robert och Aliette gillade att åka bil och det blev även turer i veteranbilarna och radiobilarna.

Vi åkte hem sedan kring 18-tiden som vanligt. Grönan stängde klockan 19. Vädret var toppen liksom förra året.