Kategoriarkiv: Simning

Arla Färskost + Kvarg

farskostkvargAtt ha en simmande son i tonåren som äter som en häst och tränar flera timmar  och dagar i veckan kräver energi och något som är lättgjort att ta med som mellanmål till träningarna. Jag fick erbjudande via Buzzador om att prova Arla Fäskost+Kvarg. Normalt äter han Kvarg för sig och färskost för sig och här har vi en härlig kombination som är smidig att bre på en rustikbaguette och tillsammans med jordnötssmör ger bra med protein och energi efter ett simpass på ett par timmar och ett styrkefyspass. Det är enkelt för honom själv att fixa ihop på ett par minuter och lätt att packa ner i väskan för att sedan äta utan fördröjning efter träningen.

Perfekt utan tillsatser, den enda jag kunde önska är att Färskost+Kvarg kommer som ekologisk variant i storförpackning.

Smaken är härlig. Len och syrlig.

Dag två för Aliette på första simtävlingen

Idag gick det mycket bättre, ingen diskning alls. 50 m frisim samt 50 m bröstsim. Robert körde på med 100 m frisim, 100 m rygg, 100 m fjäril samt 200 m medley. Inga diskningar där och ett pers på fjärilen med ca 3 sekunder. En bra dag men mina fötter är ömma efter att ha stått vid kanten som tidtagare hela dagen åter igen. Men vad gör jag inte för mina barn :-) Skulle vara härligt med en lång fotmassage av karln när han kommer hem i kväll. Men det är bara att drömma om han har lite svårt för fötter, till och med nybadade bebisfötter :-) Ryggen behöver i och för sig också en massage så en utav två är helt ok om det går att genomföra.

Aliettes första simtävling

Häftigt, nu har jag installerat wordpress-appen!! Nu kanske jag får till bloggande lite mer ”on the fly” :-)
Detta är min första test.
Idag hade Aliette sin första simtävling och det var 50 m rygg. Diskad i vändning och målgång. Ledsen tjej men som jag hoppas att hon har mer positiva tankar i morgon då det blir 50 m bröst och 50 m fritt. Vi får nöta lite mer på vändningarna utanför simtträningen.

Nu Robert också igen

Ole fortfarande krasslig och nu har Robert också fått feber. Två sjuka barn hemma, Aliette hade 39,4. Ingen simträning idag inte för Robert. Han har simtävling nästa helg men det blir inget då heller. Nu har han  missat flera simtävlingar och han har tappat simformen och det kommer ta tid att komma tillbaka.

Aliette låg i soffan på eftermiddagen och så helt plötsligt börjar hulkandet och det låter oroväckande. Hon är så medveten och håller handen för munnen och samlar upp en stor del av det som kom upp och resten hamnade på pyjamasen och i håret. Jag lyckades få in henne på toaletten där det blev avklädnad och duschande. Sedan sanerade jag det lilla som hamnat på golvet. På natten kom hon till mig framför datorn och tog tag i min glasögon och sa det går inte. Hon pillade vidare på glasögonen och sa det går inte. Jag väckte nog henne i halvsömnen och frågade vad som inte gick och hon gick tillbaka till vår säng där hon kommit ifrån och satte sig. Då vaknade hon till mer när jag talade med henne och bad henne sedan gå på toa. Jag frågade varför hon tagit i mina glasögon och vad som inte gick och de sa hon att hon inte gjort. En drömmande tjej som vandrat i sömnen.

Samtal från fritids

Mitt uppe ute i ett fordon i en verifiering  av ändringar i program på jobbet så ringer fritids. Jaha, då är det sjukstuga igen är min tanke och visst Aliette hade fått feber, inte ätit och låg nu och sov nerbäddad på en bänk utomhus. Jag meddelade att jag var tvungen att avsluta testen och komma så snart jag kunde. När jag en timme senare kom till fritids så hade barnen gått in och satt och åt mellis. Aliette rörde knappt mackan men drack mjölken, sedan bar det av hemåt. Hemma hade hon sedan 39,4 i feber och frös. Jag läste Nicke nyfiken och vi somnade båda två ganska kort efter det. Aliette sov i tre timmar till och jag en halvtimme.

Robert kom hem, hade spelat piano som han tagit upp igen med ny lärare som han verkar trivas bra med. Så nu skall vi hitta ett elpiano. Robert är fortfarande väldigt snorig man har varit på simträningarna ändå. Hoppas att det inte går runt igen med sjukdomar. Nu är både Ole och Aliette dåliga och när en man är dålig jag då är han dålig ;-)

Sedan kom Linda, vår inneboende, hem från jobbet snorig och hängigare. Hoppas inte hon också blivit smittad.

Fortsatt sjuka här hemma

Det känns som det blivit långdraget. Hoppas hon piggar på sig och är redo nästa vecka. Aliette har missat en del simning men även jag då jag skadat ryggen. Trist. Får se hur det går för Robert. Robert har simmat fastän han varit lite småkrasslig men även skippat en del träningar på grund av det. Det är ingen idé för honom att tävla nu när han inte varit i form. Får se framöver när första tävlingen blir för honom.

Juhupps, Robert också…

Robert ringde från simningen och sa att han mådde dåligt och hade uppstötningar. Ole fick åka och hämta omgående. När Robert kom hem var han varm och hade en temp på 38. Inga kräkningar under eftermiddagen eller kvällen och vi får hoppas att det stannar så som det är och sedan vänder. Ole hade värk i leder igår och var slut så vi misstänker att även han hade feber men inga kräkningar. Idag mådde han dock bättre. Eländes elände, hoppas det inte går runt flera gånger om. Aliette skall på kalas i morgon och Ole har ett planerat lopp.

Robert har ett planerat påsksimläger  mån-ons nästa vecka så vi hoppas han blir kry tills dess. Han som har sett sett fram emot lägret.

Själv så har jag lägre temp idag men en mage som gurglar på rejält. Inga fler kräkningar som tur är. Hörde att grannen också varit magsjuk. Det går visst en del magsjuka nu.

Robert ”Guldpojken” Hellberg

Eller kanske ”skrotpojken” som jag kallade honom med allt ”metallskrot” han samlat på under dagen :-)

Efter en lång natt med sanering av Aliette flera gånger så var det dags att gå upp tidigt, 06:30 för att åka 07:30 till Åkersberga. Samlingen inför insimmet var :45 och tävlingen skulle starta 10.00.

Dagens tävling var 50 meters-sträckor för alla grenar och de 6 bästa totalt skulle gå vidare till Final i 100 meter medley med pokaler, presentcheck och dusch- och kroppsartiklar som pris. Dagens sponsor var ”LdB” och de första tre i varje åldersgrupp som hamnade på prispallen fick duschtvål och deodorant som pris, förutom medaljerna.

Roberts första gren som han simmade var 50 m fjärilssim och där blev det pers med tiden 00.59.64, 49 FINA-poäng  pch första guldmedalj. Tiden han hade från förra tävlingen men det var då han blev han diskvalificerad av någon anledning som jag inte vad det var då Ole var den som var med, då simmade han på 00.59.76

Resterande medaljresultat såg ut enligt följande

50 m ryggsim 00.52.13, 82 FINA-poäng, guld
50 m bröstsim 00.55.76, 93 FINA-poäng, guld
50 m frisim 00.45.21, 91 FINA-poäng, guld
100 m medley 1:45.59, 111 FINA-poäng, Pokal 1a pris

En överlycklig kille som gick in för att ta alla guldmedaljer och pokalen i finalen, vilket han gjorde. Han missade dock första medaljutdelningen då ha va var beredd men det blev bråttom att leta rätt på honom när namnet ropades upp. Han var i en annan bassäng och ingen visste hur det gått för honom. Han fick ta emot medaljen efter prisutdelningen. Han var mer på sin vakt framöver så han inte skulle missa pallplasen framöver :-)

Det var en lång med trevlig dag i Åkersberga.  Till lunch blev det kinamat på en krog i centrum.

Här är några bilder från tävlingen.

Sponsorsim, klassfest och hajk

Roberts dag efter skolan började med ett sponsorsim där barnen har skaffat sig sponsorer som går in och ger stöd till ett specifikt ändamål för dagen, simmaren och föreningen. Dagens ändamål är Simmargården som bedriver omsorgsverksamhet för ungdomar mellan 12-21 år med lindrig och måttlig utvecklingsstörning. Under en timme skall barnen simma så långt de vill. Robert samlade in 2000 kr i sponsorpengar och simmade 2430 m på en timme. Roberts sponsor för dagen var Scania.

Efter simningen blev det full rulle hem för ombyte och vidare till klassfesten som redan börjat på skolan. Medan Robert var på festen så packade jag hans saker för hajken. Jag ringde ledarna för att höra vad som skulle med och de frågade efter arnikasalva och vatten i dunk. Ett av barnen hade ramlat ur överslafen på en säng och slagit sig. Jag fixade arnikatinktur och en 25 liters vattendunk. Klockan 20.00 hämtade Ole Robert som fick byta om igen och så åkte vi till Veskijärve där barne skulle ha sin hajk. Killen med blåtiran och bulan fick arnikaomslag på kinden som tejpades fast. Det såg redan bättre ut efter en halvtimme. Blir nog ganska osynligt i morgon.

En hektisk med rolig dag. Kvällen avslutades med popcorn och film. Barnen kom isäng kring 00:30.

Sjuk igen…

Så var det dags för ännu en vända med sjukdom här hemma. I natt så kom Aliette upp och klagade på att hon hade ont i magen och att det var så varmt. Jag frågade om hon hade ont i magen på det sättet att hon även mådde illa och kände det som om hon skulle kräkas? Men så var det inte, skönt för någon magsjuka eller vinterkräksjuka vill jag inte ha.

Hon kröp ner på madrassen och lade sig och sov vidare men tog av sig på överkroppen, vilket jag inte märkte förrän vid 06-tiden då hon kröp upp i min säng och undrade varför vi hade så varmt i sovrummet? Jag kände på pannan och den var varm, jag tog tempen och den var då 38,4. På med kortärmad undertröja och så fick hon krypa ner i min säng för att sova vidare. Jag mailade jobbet att jag blir hemma för VAB. Ole körde Robert till skolan strax efter 08:00 och Aliette vaknade sedan vid 10-tiden. Febertempen steg sedan under dagen till 39. Ingen bra timing då jag fick ringa Andreas så att han skulle kunna fixa en ersättare åt mig som tidtagare på Junior SM i simning.  Han lyckades och Ole skjutsade in Robert till JSM direkt efter skolan så han skulle kunna vara korgbärare som igår. Robert skall vara korgbärare hela JSM 3-6 februari och jag skulle vara tidtagare alla finalpassen. Hann bara vara det igår och får se hur det blir på lördag och söndag. Ole åker till Tyskland på lördag morgon… Aliette sov stor del av dagen och åt bara en prezel, en liten yoghurt och drack inte mycket. Hoppas hon inte tappar så mycket i vikt igen.

Det var spännande och lite nervöst innan tävlingen startade igår, men sedan gick allt bra. Här på Youtube finns filmer från tävlingen, där både jag och Robert finns med.