Kategoriarkiv: Trött

Äntligen har hamstern lämnat mig

Det enda som syns nu är ett lila-grönt blåmärke vid käklinjen, svullnaden är nästan helt borta. Det känns fortfarande konstigt där suturen  suttit men jag hoppas det ordnar sig. Det är svårt att borsta tänderna men med lite försiktighet där tanden suttit så går det ganska bra, det är bara ibland som det blöder. Jag har inte kunnat sova på vänster sida förrän i natt då det gjort ont och jag bara kunnat ligga på höger sida eller på rygg. Som tur är har jag kunnat använda min antiapnéskena igen.  Men just den här natten så har jag fått myrkrypningar i benen igen, det händer väldigt sällan numera, och jag kan inte sova och vi får besök klockan 09.00 idag… Tiden går och jag vill bara sova, Ole kan inte sova han heller och speciellt varmt är det inte. Varför kommer krypningarna just i natt, när vi inte har sovmorgon? Vi satt uppe till 02:00 och såg en film jag spelat in. Vi hade sett den för några år sedan men kom bara ihåg snuttar av den och inte slutet så jag ville se den igen. Lite varm mjölk och honung och så en banan gör säkert susen :-)

Febern ökar

Idag är febern uppe i 39,3 och Robert är helt slut. Men trots detta så klarar han galant av att reta lillasyster…

Det blev en lugn dag hemma. Jag var ganska så däckad så jag orkade inte göra många knop. Inte efter natten med lite sömn och festande i bagaget. Men det var verkligen ett trevligt återseende och fest.

Värmen åter igen för en dag

Underbart härligt väder idag med 28,5 grader varmt. Poolen kom upp i nästan 22 grader från att ha varit under 19 grader igår. På förmiddagen tog jag med barnen och ”dator”-kollegan på en tur till en av Södertäljes naturreservat för att plocka svamp om vi stötte på någon eller i alla fall komma hem med blåbär till en blåbärspaj. Det blev det senare och pajen skall jag göra i morgon. Svamp har det skrivits om att den varit tidig men antingen inte där vi var eller så var den redan plockad. Tror det blir mer senare.  Men barnen åt en del blåbär istället och plockade en del. Tog med kameran men kan inte ladda upp bilder än, det får komma när jag har en privat dator igen.

Satt ute och läste i hängstolen över dammen på eftermiddagen medan Robert och Aliette badade. På kvällen blev det lite TV-tittande, jag var dödstrött eftersom jag haft båda barnen i Oles säng i natt och de var så rörliga och ljudliga så jag inte kunde sova ordentligt. I natt blir det bättre hoppas jag. Tranorna är ju väck och jag hoppas att de nu inte återvänder mer.

Tranorna är kvar

Ole hörde aldrig tranorna den första natten men de nästkommande två så fick han uppleva dem han också. Själv klarade jag mig från att höra dem då men det berodde nog mest på att jag somnade sent, var helt däckad, så jag hade nog min djupaste sömn när tranorna satta igång. Den 14 juli så hörde jag dem redan strax efter 05:00 när de trumpetade ute på fältet. Trodde inte att de satte igång förrän om en timme egentligen. Men ack så fel jag hade. De strosade så lugnt på fältet och lät så smått till och från. De verkade även ha en inställd klocka för vid 05:00 så lät de och sedan var det lugnt till vid 06-tiden. Det blir spännande att se om de sätter igång igen vid 07-tiden.

Jag undrar hur länge tranorna tänker stanna kvar, för det börjar bli ganska så jobbigt på morgonen. Antingen så står jag ut med väckning antingen 05:00 eller 06:00 för att de sedan trumpetar en och två timmar senare igen eller så stoppar jag in öronproppar och får ont i öronen av det istället. Det går att ställa klockan efter tranorna, de är så punktliga vid varje heltimme. Jag har nu även filmat dem och filmsnutt kommer. Tänk vad två tranor kan ställa till för så många på morgonen. Grannarna är inte så förtjusta i tranorna de heller. Hoppas de är borta i morgon!

9-årskrisen

Nu är det tufft och stora killen börjar få humörsvängningar. Inget är bra, skolan är blä och inget vill han göra. Förutom att spela TV-spel eller titta på TV. Simningen vill han sluta på och inga kompisar har han. Livet är pest och mamma och pappa är dumma.

Ja vad gör man, biter ihop och försöker tala med den lille hormonvilden. Först vill han inte prata men sedan går det att få till samtal. Det känns som han behöver mer vuxentid just nu och det skall klämmas in. Åh vad jag saknar min lilla myskille. Men med tiden så blir det förhoppningsvis snart bättre.

Här är lite information om den så kallade 9-årskrisen. Det var inte lätt att hitta något, men det här verkar stämma ganska bra.
http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=50&barns-utveckling-7-9-ar

Uppdaterad länk till artikeln
http://patroklos.blogg.se/2016/february/

Törnrosa och Voodoo

När vi kom hem från skidåkningen så hade Aliette somnat i bilen. Ole bar in henne och vår Törnrosa sov vidare i hallen.

Jag saknade mina synålar som suttit i min nåldyna och jag hade letat överallt. Kanske vid städningen så hade de lagts undan och jag SMSade och kollade upp saken. Ingen hade sett nålarna.

Vid något tillfälle skulle jag leta efter något som ramlat under min säng och ser då att där ligger en liten Barbiedocka som jag plockar fram. Aha där var även mina synålar!

Undrar vem Aliette hade i åtanke när hon satte de nålarna?!

Sov länge i sträck

Det var länge sedan jag sov så länge i sträck som jag gjorde idag. Sov minst 8 timmar i sträck utan att vakna.

Klockan var strax efter 10:00 när Aliette kom in och väckte mig. Ole och Robert hade jag inte hört något från alls när de åkt till skolan och jobbet. Det var så skönt. Jag var fortfarande seg och dagen gick långsamt. Jag var mest i sängen och hade dubbla täcken och byggfläkten på titt som tätt.

Ole lämnade Aliette till förskolan efter lunchen och tog sedan in ved så att jag kunde elda i braskaminen. Jösses, juni månad och jag eldar i braskaminen. Den här månade fortsätter kallt och regnig. Hoppas på väderomslag snart med mera sol och värme. I morgon kl 10:00 skall jag tillbaka till kirurgen i Södertälje för att följa upp mina trombotiserade hemorrojder jag fick i februari. De får framöver ta tag i eländet och snygga till efter vad som hänt. Hoppas jag aldrig får tillbaka det igen. Det var hemskt.  Om jag orkar i morgon så skall jag avsluta mina uppgifter på jobbet som har deadline den här veckan och sedan åka hem och lägga mig igen. Tur att jag har fyradagars arbetsvecka numera, så får jag lite längre tid att kurera mig på utan att förlora mer inkomst.

Jag fick även i förra veckan besked från Huddinge om en tid i höst då de skall göra en kartläggning av mina venklaffar i benen och förhoppningsvis åtgärda min åderbråck. Jag var hos läkaren för ett par veckor sedan, kirurgen även det i Södertälje efter remiss från husläkaren på jobbet. Han hade undersökt mina åderbråck och skickat min remiss vidare till Huddinge för venklaffskartläggningen. Det här har i alla fall varit något som gått rätt till.

Djurdag, feber och däckad

Igår kväll när jag lade mig för att sova så frös jag om benen och det kändes som myrkrypningar. Jag tog ett duntäcke till och packade in mig som en kokong. Men det hjälpte inte. Så jag tog en sömntablett för att kunna sova och orka jobba dagen efter. Hade inte sovit så mycket efter festande i lördags och kom återigen sent i säng, efter 02:00. Trodde bara jag var lite nojig och sprattlade med benen för att värma dem. Men ganska snart kom John Blund och tog över.

Efter att ha sovit 4-5 timmar så satte klockradion igång och jag kom på att idag var det djurdagen på skolan, dagen då barnen i F-1-2 får ta med sig sina husdjur till skolan 08:15-09:30. Alla är ute under den tiden och jag tog med Roberts Findus, Robert och Aliette till skolan. Jag frös fortfarande men tänkte mest att det var för att det var lite småruggigt ute.

Så här fina djur hade barnen tagit med sig till skolan:

Kaniner fanns det flera av än de som jag fick på bild, ett populärt sällskapsdjur.

Kaniner var populära En brunvit kanin

Ett annat populärt husdjur är katten och Findus fick hänga med till skolan i år. Förra året var Bond med, men han var då nästan 17 år gammal och gick bort ett halvår senare. Vi saknar honom så mycket. Men i år fick få Findus ta över efter Bond på skolans djurdag. Aliette hittade en helvit honkatt att kela med.

Robert med Findus och Max En vit katt som Aliette kelade med

Katter fanns också det fler av Och även en helsvart katt fanns med i bland kattskaran

Hundar var minst lika populära som husdjur som kaniner och katter.

Hundar var också något som det fanns fler av En svart labbe

Den lilla taxen Dumle som är 10 månader tyckte det var spännande med en katt, han hade aldrig träffat en katt och slickade Findus på nosen och tassarna. Men tror du Findus brydde sig, icke, han hade för tillfället spanat in något annat. Men efter en stund så nosade han tillbaka. De skulle nog kunna bli goda vänner, Dumle och Findus.

En tax på 10 månader som slickade Findus på nosen En svart labbe till

Lite mer ovanligt att ta med sig var ett par ponnysar. Madicken (ponnyn) till höger travade på över stock och sten. Och Pricken till vänster tog det lite lugnare.

Ett par ponnysar hade kommit Trav med ponny

Här kommer lite mer ovanliga husdjur. En ung sköldpadda som fick komma upp ur vattnet för fotografering.

En liten ensam sköldpadda

Matthieu hade med sig sitt marsvin och så var det en elev som kom med ett får hemifrån gården som man kunde rida på.

Matthieus marsvin Till och med ett får som man kunde rida på

Robert, Max, Agnes och Amanda har skoj med Findus.

Robert och Findus med klasskamraterna

Aliette hade hittat ett däck som satt mellan två träd och hängde mest där och spanade in alla djuren och även spexade lite emellanåt.

Aliette spanade in alla djuren Aliette spexar

Strax efter 09:15 så åkte jag hem med Findus och lämnade Aliette på förskolan och åkte till jobbet. Ute på verkstan så kändes det som jag skulle spy och jag mådde illa och frös. Kände då att det var inte läge för mig att stanna kvar på jobbet. Åkte ner till kontoret och såg att någon hade ringt mig. Jag ringde upp numret och Leanne på Scaniahälsan svarade. Hon hade grottat mer i min strulande remiss och den 18/5 hade de fått svar från plastikkirurgen i Solna. Jag bad om kopior på allt från start och skall när jag fått dem följa upp hela processen. Jag meddelade sedan chefen att jag var sjuk, skrev på tavlan och hänvisade telefonen innan jag åkte hem igen. Väl hemma så kröp jag ner i sängen med feber, under två duntäcken och satte på byggfläkten vi haft under festen i lördags ute i tältet. Däckade och sov sedan några timmar. Jag var helt färdig.

På kvällen skulle Oles faster och hennes man från Tyskland komma på besök. Det var planerat sedan ett par månader tillbaka, eftersom de hade en Sverigerundresa inplanerad och den 9 var dagen för att besöka oss. Ole försökte få mig att avstå träffen pga för mycket jobb med förberedelser med mat. Vi hade ju en del mat över från festen så det var inga problem med den biten och jag sa att jag väldigt gärna ville träffa dem, det hinner gå så många år emellan varje gång vi ses. De hade inte varit hos oss i nya huset och senast vi sågs var när jag var på tjänsteresa i Düsseldorf för 3 (tror jag det var) år sedan. Oles farbror från Täby var också med under middagen samt Oles bror och hans sambo och Ole skötte en del av serveringen så allt gick hyfsat bra trots att huvudet sprängde av huvudvärk. När gästerna lämnat så stöp jag i säng igen.

Dagens kommentar och skridskoåkning

Idag tog vi med oss Aliettes kompis Hanna-Mette på hennes första tur på skridskor. Aliette var lite surmulen när hon åkte, troligen för att jag lade ner lite mer energi på att hjälpa Hanna-Mette. Aliette klarar sig själv och Hanna-Mette behövde lite mer hjälp. Aliette stormade fram och tillbaka över isen med ställningen framför sig på isen och hon hängde mest över den idag, liksom Hanna-Mette gjorde för bättre stöd.

Flickorna gav upp ganska tidigt och jag och Robert hängde kvar tills åktiden var slut. Det blev en timmes åkning för mig och jag var genomsvettig efter att ha jagat Robert och hans kompis i kull. Sedan kom Sonja med Markus, det blev bara 20 minuter för Markus att åka men vi bestämde att ses om 2 veckor och åka tillsammans och då skulle Sonja ha sina skridskor med. Sofia får prova mina gamla, eftersom Sonja och Sofia annars delar på skridskor. Så nu har Sonja ingen ursäkt om skridskorna passar Sofia

Det har varit barn här hela dagen, Hanna-Mette och grannens unge herr Adam. Barnen har skött sig bra hela dagen idag. så det känns skönt, enda problemet var den selektiva hörseln hos dem alla, så jag fick upprepa vad jag sa inte bara en eller två gånger utan mer än tio. En sak som var ganska rolig idag var när vi åt lunch. Hanna-Mette kröp under bordet och så säger hon:

-Mamma har inte så tjocka ben.
Nä, vad bra tänker  jag.
– Men du har lite tjocka ben.
Jaha, tack för den passen

Barn är ärliga, så är det bara

Idag kände jag mig hyfsat piggare och jag tror nog att jag fått sova mina 8 timmar, men jag skulle behöva några sådana nätter på raken för att åter komma in i balans med sömnen. Men som vanligt sitter jag här nu vid 01-tiden och har ännu inte kommit i säng och barnen lär ju vara pigga i morgon bitti. Nu är det dags att hänga tvätten och sedan krypa i säng. Ole åker till fjällen och blir borta en vecka så det blir en del att göra själv. Städade en del idag och sorterade tvätt, men det behövs göras mer i morgon, framför allt plocka saker.

Natti natti, grannen spelar musik och verkar ha fest, kanske att jag får stoppa propparna i öronen för att kunna sova

Tre timmars sömn

Ja det blev inte så mycket sömn efter festen på Berns. Klockan hann bara bli strax efter 07:00 när jag vaknade. Jag hade två val. Antingen så var det dags att gå upp, jag kände mig hyfsat pigg ändå eller så skulle jag sova ett par timmar till och riskera bli helt mosig i huvudet. Valet blev att gå upp och jag väckte Aliette. Vi tog det ganska lugnt och gjorde oss i ordning och åt frukost och sedan lämnade jag henne på förskolan och åkte till jobbet. Tur att det nu är ganska lugnt på jobbet efter en stressig period under hösten och fram till jul.

På lunchen blev det Body Pump i 45 minuter och på eftermiddagen fixade jag även att spela innebandy i en timme. Kroppen var ganska genomkörd efter det. Väl hemma och med barnen i säng vid hyfsad tid på kvällen däckade även jag, vid 22-tiden. Det var länge sedan jag somnade så tidigt… Jag har fortfarande inte ställt om min dygnsrytm från min 3 veckor långa julledighet som innebar sänggående vid 03-tiden. Jag ser nu fram emot en lång natts sömn för omväxlings skull.