Kategoriarkiv: Therme

Läkarbesök

Sov inte så bra i natt heller och vaknade vid 7-tiden. Ringde och beställde tid på jobbets husläkarmottagning. Fick tid 9.20 för mig och 9.40 för Aliette. Jag vaknade med 38 grader i temp. Kändes inge vidare. Väl hos läkaren kände han på halsen och tittade i den och så tog han prover i halsen och snabbt kunde de konstatera att vi båda har halsfluss. Blä, det var det jag misstänkte, men eftersom nu Aliette kände sig bättre i halsen så kanske det kunde vara något annat. Han skrev ut penicillin åt oss båda. Vi avvaktar med att ge Aliette sina doser då hon känner sig bättre och läkaren sa att man kan ta nya prover senare i veckan om vi vill eller om hennes tillstånd förändras så kan vi ge henne tabletterna bara. Vi skickar med de till farmor och farfar utifall. Farfar var väl inte så jätteglad åt att utsättas för smittorisk, med de tar barnen ändå så vi kan åka på resa.

Själv vill jag klara mig utan penicillin jag med, men att åka flyg och sitta på middagar och bada och basta kanske inte är så bra om man inte är frisk, eller i alla fall inte har tagit penicillin. Så nu har jag tagit min första dos.

På kvällen hade Aliettes feber stigit till 38,1.

Sol, bad och bastu

Sängarna har jag alltid problem med när jag är på resande fot utomlands. Jag saknar min sköna bäddmadrass. Hotellet verkar byggt under 70-talet och saknade aircondition på rummen. Fönstret var öppet när vi kom men det gick inte att ha öppet under natten för trafikljudet. Jag är superkänslig mot ljud när jag skall somna.

Efter en hård natt så började morgonen med en god och rejäl frukost. Sedan begav vi oss ut på en shoppingrunda efter en kabinväska till, leksaker till barnen, kläder samt vin. Till Robert köpte vi planetsystemet som var halvrunda utbuktade och floureserande samt  ett bilkortspel och till Aliette ett par hundar från schleisch samt fina hårsnoddar med pärlor på. På Zara hittade jag ett par jogginbyxor for 5,9 Euro samt en stickad bommulströja för 8,90 Euro,  superpris  Vi åt lunch ute i det vackar vädret. Det fanns sallad i lösvikt som man kunde köpa i en av butikerna och det blev lunchen. Mycket mozzarella och tomater samt kronärtskocka. Till efterrätt hade jag även där köpt färska jordgubbar och ananas.

 När det  var gjort åkte vi till Rhein-Main Therme. Där tog de inte emot kort så vi fick åka vidare för att finna en bankomat för mer kontanter. Det tog sin lilla tid. Väl tillbaks på Therme så var det ett ok ställe. Den ligger just nu på min sista plats bland de jag varit på. Etta är Therme Erding, tvåa Ostsee Therme och trea denna Rhein-Main Therme. Vi bastade och var på flera aufgüsse och solade ute på solstolarna i trädgårdslanskapet. Dessa aufgüsse är alldeles udnerbara och svettigt tuffa. Lunchen blev en enkel kycklingsallad och så en Long Island icetea till det  Det var inte så mycket folk, lite lagom.

En nackdel var att utomhus vid borden fick man sitta och röka på hela utrymmet och det var störande, de kunde ha delat upp det. En annan sak som var under all kritik var toaletterna. Jag har alltid tidigare varit så imponerad över tyskarnas renlighet på offentilga toaletter. Men här var det vidrigt. Tamponder och kiss överallt, det stank. Jag fick säga till varje gång jag behöde gå på toaletten, inte så ofta som tur var, så att de kunde göra rent. Jag framförde mina kommentarer om Therme Erding där man knappt lämnat toaletten så var någon där och städade, samt övriga utrymmen. Killen jag pratade med sa att de har inte så mycket gäster på Erding så det är lättare. Jag fick upplysa honom att det är Tysklands största therme. Annars så var det ok. Jag skall lägga upp en egen länk i menyn där vi även kommer ranka alla therme vi varit på med hänseende till flera kriterier.

Klockan var kring 22-tiden när vi begav oss mot Offenbach till hotellet och jag ringde upp kollegan jag skall träffa i morgon. De var flera, en till från Svarigen och två från Koblenz, som skulle vara med under morgondagens aktiviteter. De satt ute i ”Biergarten” och drack öl och hade ätit Schweinhachse, det lät ju förträffligt men vi var så trötta så vi ville lägga oss. Vi bestämde att vi skulle ses vid frukosten i morgon. Sedan sov vi hyfsat på de hårda sängarna.