Kategoriarkiv: Bil

Tennis på Stockholm Open och Audi A3 etron

Idag åkte vi på event med Audi. Samling i Södertälje 16:00 för avfärd  17:30 i en Audi A8 upp till Kungsträdgården. Där bjöds vi på fika och fick instruktioner och information om den nya Audi A3 e-tron sportback. En pigg och och skön bil att köra.

Audi A3 Sportback e-tron är den första premiumkompaktbilen med laddhybriddrivning som standard. Kombinationen av avancerad TFSI®-teknik och en elmotor ger en förbrukning på endast 1,5 l/100 km och CO₂-utsläpp på låga 35 g/km (blandad körning). Och detta med en räckvidd på upp till 940 km (på ren eldrift: upp till 50 km). Från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder, och en topphastighet på 222 km/h.

Efter 25 minuters provkörning från Kungsträdgården ut mot Djurgården och tillbaka så blev vi hämtade av en chaufför i en Audi Q7 för transport mot Kungliga Tenishallen för att se på Stockholm Open, mingla och äta gott. Vi tittade på kvartsfinalen mellan Grigor Dimitrov (#10) och John Sock (#51). Det var en spännande jämn match. Sock tog hem första set med 7-5 men sedan kom Dimitrov ikapp och tog hem andra set med 6-4 för att sedan även ta hem sista set och matchen med 6-3 efter nästan 2 timmar. Det var en kanonmatch som bjöd på ett par härliga överraskningar från Dimitrov, se filmen!!

Missade sista matchen de vi räknade med att den skulle ta tid den också så vi åkte hem efter första matchen. Men andra matchen gick tydligen snabbt att avgöra. Efter tennisen fick vi shuttelservice hem med en Audi A6 Avant 3.0 TDI. Den gick inte av för hackor den heller :-)

Ny bil och ny skada på andra dagen :-(

Hämtade ut min nya bil i onsdags eftermiddag. Svart och fin med ljusgrå klädsel, så fin min pärla. Lämnade in ett grustag i utbyte. Efter att jag varit sängliggande i två veckor så hade jag ingen tid att tömma ut grus från golven och dammsuga bilen. Men nu så hade jag min fina rena blänkande ogrusade pärla. Men idag efter sista mötet i annan byggnad på jobbet så såg jag till min förfäran att den som stått bredvid mig tidigare på parkeringen hade gjort ett dörruppslag mot min förardörr. Fan vad trist. Jag fick kontakt med en firma som heter TC Bilvård som bland annat fixar lackskador och svängde förbi där för att se om det går att göra något åt skadan. Visst ska de göra ett försök med våtslipning (tror jag han kallade det) och det går troligen att fixa. Så på måndag eftermiddag har jag en tid inbokad och det bör inte ta mer än 45 minuter och priset var överkomligt 300-400 kr. Jag som trodde det skulle gå på 1000-2000 kr.

Tumhållning och BMW

För att ingen mer blir smittad av Aliette. Robert kom hem från skolan strax efter 14:00 och både ha och Aliette satte sig för att titta på film. Aliette sov till 10:30 och jag fick sedan i henne lite kokta morötter och Fanta som hon ville ha. Jag fick muta henne med Fanta för att få i henne de kokta morötterna, hon föredrar helt klart råa morötter. En stor morot tog henne en hel dag att få i sig. Inget kom upp och jag skall försöka göra något mer för henne att äta när hon vaknar. Hon somnade vid 18-tiden. Skall handla lite äpplen att puréa och fixa lite skorpor att blöta i fänkålste och sedan blanda tillsammans med äppelpurén.

Men först efter att Ole och Robert kommer hem från BMW VIP-smygvisningen i Nyköping av den nya BMW 5-serien. Ole har beställt en bil igen och byter ut sin BMW Z4 cabriolet mot en 5-serie igen. Z4an köpte han efter sin BMW 535 d som han hade i ett halvår och cabrioleten inte så mycket längre. Får se hur länge han behåller den nya 5-serien ;-)

Här är de båda bilarna.

BMW 535 d uthämtades 17 januari 2009, beställd i Jönköping.

BMW535d front

Här är den på väg till en handlare i Malmö som inbyte den 16 juni 2009.

BMW 535 back

Den 17 juni 2009 hämtade Ole sin BMW Z4 hos handlaren i Malmö där han beställt den.

BMW Z4 front

Kvällstur på väg hem till Järna den 17 juni 2009

BMW Z4 kvällstur

Utanför handlaren i Malmö.

Nercabbad

Ruggigt fin bil!

Profil

Snygg häck!

Snyggt bakparti

Mycket elegant interiör.

Läcker förarplats

Kolla in träpanelen och läderklädseln, vilken känsla med Nappa exklusiv och Alcantara.

Läcker interiör