Kategoriarkiv: Jobb

4 veckor på nya jobbet

Då var den 4:e veckan på nya jobbet avklarad. Det är roligt och en skön miljö med härliga kolleger. Det var länge sedan dagarna gick förbi så fort. Att sitta på jobbet en fredag och kollegerna börjar trilla hem och önskar trevlig helg och själv känns det som om det vore igår det var måndag och inte dags att plocka ihop för att gå hem kring 17-tiden.

Idag var det -12 grader och kollegan Anki hängde med på lunchpasset i Nordic Walking. En dag med strålande sol och vi var 4 stycken som gav oss ut i det vackra vinterlandskapet. Ett härligt uppfriskande och svettigt pass.
Vi har kört pass i -18 så tills den temperaturen har vi några grader kvar :-)

Nytt jobb

Jag har varit intresserad av att jobba mer med Fleet Management (FM) produkterna på företaget än vad jag hittills gjort och har därmed sökt ett par tjänster, ett inom Marknad och ett inom Sales & Services. Så äntligen idag blev det färdigt med jobbet hos Global Technical Support på Sales & Services inom Fleet Management. Jag har sedan jag började på Scania för drygt 3 år sedan arbetat tillsammans med två av killarna på den gruppen och det känns så rätt att hamna i den gruppen. Hela gruppen verkar vara ett toppengäng, svarar alltid på frågor, ställer alltid upp på möten med sin expertis när jag behöver det och självklart så gör jag allt jag kan för att bista dem i sina frågor när de hör av sig. Här finns det teamanda :-) Tyvärr har teamandan försvunnit lite där jag sitter nu på grund av att det är så mycket möten att vi knappt ses numera om dagarna :-(

En av killarna på nya gruppen sitter i Holland och honom har jag bara mailat med den till en början men träffade personligen på en FM-konferens för ett par veckor sedan. En riktigt väl genomförd konferens och med trevliga kvällaktiviteter på Tom Tit med en efterföljande middag. Måste komma ihåg att kolla vilka viner det var som serverades, riktigt goda.

Jag börjar nya tjänsten i januari och jag ser fram emot det efter en julledighet. Det är en ny chef på ingång, chefen som haft gruppen hittills är egentligen sektionschef som haft hand om detta gäng. Han blir kvar med den nya chefen under sig.

Tjänsteresa till Oskarshamn med VM i 3C offshore

Aliette och Robert följde med mig och Olov till Oskarshamn igår kväll. Idag var Olov och jag på en workshop medan barnen var kvar på hotellet tittade på TV och badade i utomhuspoolen. Klockan 12 började VM i 3C offshore och hotel Corallen hade bästa utsikten. Jag hade lunch från 12:00 så jag åkte till hotellet och vi åt grilltallrik medan vi såg på medan båtarna susade förbi. Frankrikes ena båt haverrerade, vet inte vad som hände men de fick bryta. Igår på träningen hade ena Italienska laget problem och fick jobba hela kvällen med att fixa båten. Det var första gången vi såg en båttävling och det var spännande. Efter lunchen åkte vi tillbaka till jobbet och då fick barnen följag med. På eftermiddagen kom Ole och hämtade upp oss för vidarew färd till Kersebo där vi blir några dagar och firar Aliettes födelsedag i år igen. Linda blir hemma med Smulan och Findus. Äntligen har jag semester och vi kom till Kersebo kring 19-tiden. Efter middagen blev det film, barnen såg på Peter Pan och Ole och jag såg på Bröderna Karlsson. En något förutsägbar film men ändå hyfsat rolig där skrattsalvorna slapp fram med jämna mellanrum. En 2+ i betyg.

20-årsjubileum

Vad tiden går fort. Idag för 20 år sedan så förlovade vi oss, jag och Ole på Sala Thai i Stockholm. Detta skedde endast 29 dagar efter vi blev ihop :-) Fast när det gäller tiden som vi blev ihop är vi inte överens om. Ole räknar från den 1 december 1990, det var då vi gick på vår första ”dejt” om vi nu kan kalla det för det. Han och min lillebror följde med och tittade på när jag hade basketmatch och efteråt så åt vi pizza :-) Det var egentligen inte förrän under februari och mars som vi började umgås mer och åkte på kompisresor till Sälen ett antal gånger. Vi var ut och dansade någon gång i Södertälje, på Avenyn som det hette på den tiden och jag blev uppvaktat gång på gång med blommor och vid ett tillfälle med en låt som han skrivit text och musik till själv. På den tiden spelade han mer piano än det blivit på flygeln här hemma senaste åren.

Första 10 åren så reste vi en hel del, bilade mycket i Tyskland och Österrike. Vi bodde till en början i min 1a på 44 kvm på Stenkullevägen 9 i Nykvarn då Ole låg i lumpen på KA1 (Vaxholm). Det blev en del turer även dit ;-) Jag hade en undulat som hett Karlsson.

När han var färdig med lumpen så flyttade vi in i hans 2a i Fornhöjden och där skaffade vi katt (1991), Bond och Napoleon. Bond dog för 2,5 år sedan drygt 17 år gammal. Napoleon dog för ung, bara 12 år, troligen förgiftad. 1994 så hittade Ole några kattungar, två levde och de andra var döda. De fanns inne på Scania Hovsjös område ute vid några lastpallar. Vi tog hand om dem och Missy blev 15,5 år gammal och syster Smulan är nu 16,5 år och mår väl. Hon har alltid varit skygg men senaste 3-4 åren så är hon väldens keligaste som gärna hoppar upp i sängen och tar plats och buffar för att få gosa. Även i Fornhöjden hade vi Undulater, Karlsson som blev minst 12 år gammal, Lollo, Nisse, Lilli och Lilli. Lilli den första blev fångad av Bond en gång, men Bond var så liten så när jag jagade honom så släppte han fågeln fri. Ingen skada skedd men sedan dess var aldrig fåglarna lösa med katterna i närheten. Katterna älskade att ligga och sova ovanpå burarna.

Efter 6 år med pluggande, jobbande och gnetande och vi levde på 3-kronors matlådor så sparade vi ihop till starten av bygget av vårt hus i Nykvarn som vi flyttade in i 1997. Det blev ett enplanshus från Modulent på 120 kvm på Stallbacksvägen 5 i Nykvarn. Där träffade vi våra goda grannar som byggde sitt Modulenthus samtidigt, Yvette, Anders, Anna och Pontus. Även om vi inte bor grannar längre så är de för alltid våra världens bästa grannar. Det var mycket slit men tomten då vi sållade bort glas från hela matjorden som vi sedan täckte marken med. Jorden hade först skrapats ihop från ytan och lagts på hög.

2001 kom Robert så äntligen till världen, och hade jag fått bestämma själv så hade vi haft barn redan vid 25. Men äntligen så var han hos oss och det var en tuff början då Ole fick ta många långa promenader med Robert i vagnen. Förlossningen kom igång på övertid och tog ca 3 dygn och slutade med akutsnitt. Den rackaren satt fast.

2004 kom sedan lillasyster, Aliette. En bestämd dam som inte ville vänta på sig som storebror, utan tittade ut redan 5 1/2 veckor för tidigt. Hon var stor för att vara tidig. Undrar hur stor hon blivit om jag gått tiden ut med henne, drygt 4,2 kg om hon följt kurvan. Vi fick tillbringa första tiden på SöS neonatalavdelning och Ole pendlade medan jag fick stanna kvar med Aliette. Jag längtade hem och efter 9 dagar så var familjen återförenad.

2005 på hösten gick flyttlasset till Järna, till Skyttens väg, där vi bor kvar än idag. 2008 så fick vi tillökning igen i familjen och det var Roberts katt Findus som är en knasig men ändå gullig katt. Han hittar tyvärr på för mycket rackartyg som skapar extraarbete.

För tillfället är det nu en period då vi inte ser så mycket av varandra, vi jobbar en hel del, tränar och tävlar en hel del, skjutsar barnen på alla deras aktiviteter och så vidare. Men barnen blir snart större och klarar sig mer på egen hand så då hoppas vi på lite mer vuxentid tillsammans. Nu är livet ett pusslande. På lördag är det fest på Skogshöjd som SSS arrangerar som tack för hjälpen för tv lyckade tävlingar, Junior-SM och Masters-SM, och då har vi lånat ut barnen till farmor och farfar så vi kan ha en kväll och förmiddag för oss själva. Det ser jag fram emot.

Idag kom Ole hem med en jättebunt tulpaner. 20 trodde jag men inte då, det var 50 stycken. Du gillar ju tulpaner sa han. Ja då har du väl köpt för kommande 30 år också ;-) Så nu är rummen fyllda med tulpaner.

Aliette har fortfarande hög feber

39,6 hade hon nu på kvällen efter att ha sovit större delen av dagen. Själv så har min nu gått ner till mer humana 38,2. Hostan river som den och rösten, mitt i det hesa, bryter som oftast ut i falsett när jag pratar.

Robert vaknade med en morgontemperatur på 36,8. Skönt, han gick till skolan och var alldeles lyrisk. Härligt att se honom så pigg och glad igen. På eftermiddagen när Adam kommit hem så åkte de båda en lång stund snowracer nerför vår uppfart. Själv fick jag bara en liten solglimt på eftermiddagen när jag vaknade efter en 2-timmars tupplur. Jag var helt snurrig i huvudet och trött så jag däckade vid 12-tiden och vaknade strax före Robert slutade skolan 14:00. Kort därpå var solen borta. Ole hämtade honom men han ringde mig och ville följa med Matthieu hem efter skolan. Inte idag, jag hade inte pratat med hans mamma och ville också att Robert skulle ta det lite lugnt så här första dagen och spendera tid hemma så jag kunde ha koll på hur hans hälsa utvecklat sig under dagen. Skolsköterskan hade tittat till honom på förmiddagen och hon tyckte att han verkade ok nu, men att vikten som tidigare varit ett orosmoment nu hade gått ner mer. Men Robert hade svarat henne att han var väl medveten om det och att det skulle bli bättre nu när han var bra. Han äter riktigt bra normalt så jag är inte så orolig och sköterskan köpte han svar. Robert blev mätt på längden och så och han följer sin kurva. I nuläget väger han ca 28 kg och det är inte mycket att hänga i granen. Tror han tappat 2 kg sedan den 19 november. Även Aliette har tappat i vikt men jag vet inte hur mycket. Där är jag inte lika oroligt angående vikten men mer orolig över hennes glåmighet. Hon är alldeles mörk under ögonen och ser så slut ut.

I morgon fyller farmor år och vi alla tillsammans med farbror Nico och Sandra skulle tillsammans fira henne på Bomans i Trosa med julbord. Det blir inget för mig och Aliette de andra får fira för oss. Jag skulle ändå inte få i mig något och inte Aliette heller. På jobbet är det också julbord i morgon kväll på Torekällberget. Det skulle bli en nystart med lite firande efter den ekonomiska krisen. Ja, Aliette och jag får väl mysa hemma och hosta ikapp istället. Hon fick i sig lite popcorn i alla fall idag medan hon tittade på Alvin och gänget 2 och som vanligt har vi käkat päronsplitt :-)

Minimalt med mat och dryck

En morgon med 38 och en kväll med 39,1 i feber. Ännu en dag med hög feber. Robert äter verkligen inte mycket och blir mätt på ett par tuggor. Han dricker för lite också så jag får truga i honom med jämna mellanrum. Han gnäller att saker inte smakar som de brukar och det är ju inte konstigt när han är sjuk.

Farmor hämtade Aliette på eftermiddagen från skolan och skjutsade henne till dansen. Sedan handlade de lite godsaker som Ole tog med sig hem på kvällen när han hämtade henne hos farmor.

Idag har han tillbringat större delen av dagen i sängen tittandes på TV. Själv har jag jobbat ikapp lite som dykt upp under min frånvaro. Lite granskningar och telefonmöten. Missade tyvärr en eventuell tjänsteresa till Bryssel idag. Jag har aldrig varit i Bryssel och det hade varit riktigt spännande. Ett möte rörande ”End of Life Vehicles- International Car Recycling Workshop” by ACEA. Intressant rörande ett av mina nya ansvarsområden- säkerhetssystem, såsom airbags, bältessträckare etc. Läste mailet i går kväll och det var inte läge att boka en resa kvällen innan om jag skulle vara där idag 09:30… Kommer troligen fler tillfällen.

Sista verkstadpraktikdagen i Vetlanda

Jag börjar med att tacka Kent och Håkan för att ni tog emot mig så jag äntligen efter drygt 2 år på nytt företag fick göra min verkstadspraktik hos er på Be-Ge Lastbilar AB. Sedan tackar jag även Tommy, Daniel K, Mattias, Jimmie, David och Sören för att ni stått ut med mitt envist frågande, noterande och fotande vilket har gett mig värdefull information och insyn i ert arbete och att ni vågade släppa loss mig i meckandet på era kunders fordon.

All information från den här veckan kommer jag ta med mig tillbaka och bearbeta på bästa sätt för att arbeta för ytterligare nya förbättringar. Nu vet jag hur det fungerar i er vardag och jag har knutit toppenkontakter i trakten och jag lovar att jag kommer förbi med fika vid nästa tripp som då är nästan bara semester förutom ett par dagar.

Jag har haft det riktigt roligt även om jag varit så trött efter myggjagande på nätterna och annat. Det har varit trevligt och lärorikt att snacka bort en stund med era kunder som varit nyfikna på vem tjejen i verkstaden var och sedan har även de varit mycket samarbetsvilliga och självmant berättat om sina erfarenheter från branschen.

Jag kommer hem efter denna veckan med mycket ny kunskap och en del blåmärken. Barnen tackar  för glassen och den häftiga turen med ”den speciella” lastbilen. Aliette ville stanna i lastbilen och sova på bädden och Robert hade svårt att slita sig han med. Den lastbilen hade verkligen en speciell känsla att åka i :-)

Ha en skön semester!!

Avslutning på jobbet inför semestern

Det var en härlig dag med vackert väder och hyfsat varmt. Det rullade på med jobbet om än mycket fortfarande efter en månad är snurrigt. På eftermiddagen åkte vi iväg till Enhörna friluftsgård med 3 andra grupper. Det blev brännboll med mycket skratt och tokigheter. Lag 1, det laget jag var med i, vann brännbollen. Efter det blev det en annorlunda tipspromenad, där man istället för att välja 1, X eller 2 skulle hitta den ”uppenbara” gemensamma nämnaren för tre ord på varje lapp. Det var 15 sådana och det var bitvis riktigt klurigt. Innan vi fick veta resultatet satte vi oss till bords med mat från Alla Tiders Matlagare. Maten var som vanligt, när de fixar den, alldeles utmärkt. Alla tog fler än en vända och vissa fler än två. Jag var alldeles proppmätt redan efter första men tog en liten liten påbackning som jag inte orkade äta upp hela ändå. Det serverades

Lime och timjanmarinerad fläskfilé,
Mangoglazed kyckling drumsticks,
Persilje- och citronmarinerad lax,
Grönsakspanna med vårens grönsaker (sparris, purjolök, salladslök, rödbetor mm)
Bifftomat- sallad med aubergine och oliver,
Ruccolasallad med svarta bönor och fetaost,
BBQ sås,
Chilidragonyoughurt,
Rostad potatis med zucchini och parmesan,
Hemgjord färskost med vitlök och örter, bröd

Under maten blev det lite jobbsammandrag av sektionschefen och sedan prisutdelning.

Här har ni frågorna att fundera över:

1. 100, Kol, Celsius

2. A, 0, B

3. McDonalds, DNA, Ett halssmycke

4. kaffebryggare, cigarett, bil

5. Hissar, Bromsar, Orkester

6. Kassaskåp, Klädaffär, Schackspelare

7. Clownen Bobo, Barbie, Michael Jackson

8. Körsbär, Klockor, Apelsin

9. Indianfjäder, Krokodil, Bumerang

10. Frasse, Janos, Hilding

11. Skratt, Gäspning, Förkylning

12. Mary Poppins, Johan Blund,  Madicken

13.  Grus, Skiva, Ensam

14. Merkurius, 50-öring, Blekinge

15. 1419, 5759, 1998

Efter allt, mätt och belåten så packade vi ihop strax efter 19-tiden för hemfärd. Jag kom hem först. Ole var med barnen, farmor och farfar samt Nico och Sandra i Strängnäs och firade farfar som fyller 65 år idag. Det var skönt att ha lite egen tid hemma Resten av familjen kom hem kring 20.30-tiden. Det blev lite fotbollstittande och sedan god natt.

Snabba puckar

För en dryg vecka sedan började jag på mitt nya jobb, och inte bara nya jobb utan även nya företag. Numera jobbar jag som metodingenjör på Scania. Scania är i och för sig inte helt nytt, jag har ju sommarjobbat, extraknäckt och gjort exjobb på Scania, så lite känner man sig som hemma ändå. det är spännande och mycket som väntar mig, arbetssätten är  nya och det är en ny produkt som jag skall lära känna.

Första veckan var verkligen korvstoppning och man var helt snurrig. Jag har några produkter jag ansvara för och vet ej ännu vad alla dem gör. Jag har även hunnit med en del kurser under första veckan och fler väntas. Men det största som dök upp var en tjänsteresa som jag skall göra i morgon och några dagar framåt. Inte så långt men allt måste fixas. Det blir till att boka flyg, hyrbil, hotell och svärisarna som barnvakt, för Ole skall försöka följa med. Resan i sig går till Frankfurt och jag kommer jobba på vår lediga dag, nationaldagen som ju numera är en röd dag, och min födelsedag, så lägligt   Jag får ledigt på torsdagen istället och Ole och jag tänkte ta oss till Rhein-Main Therme för sol, bad, bastande ooch relax. Ole har varit där förut men inte jag, så det ser jag fram emot.

Svärisarna ställer upp som barnvakt och allt är nu bokat. Härligt, det blir att åka hemåt i morgon efter 15.30 för att ta flyget 19.05. Hem och packa färdigt.

Ännu en lös tand

Nu verkar det bli fart på tandlossningen. Ännu en tand, den högra nere är lös och den vänstra än mer lös än igår. Robert väntar med spänning på att de skall lossna helt.

Idag var det en trög dag. Jag sov från midnatt till strax före 10.00. Det var skönt, jag var nog bara uppe en gång på natten. Men likväl så känns det som jag skulle kunna sova en hel vecka i sträck. Aliette somnade vid 15-tiden för lite middagsvila. Hon kunde inte sova den vanliga tiden vid 12. När hon slocknade så däckade jag också tidsvis framför TV:n. Jag gick som i en dvala fram till 18-tiden. Hoppas jag kan sova i natt. Igår natt så somnade jag kring 23-tiden och vaknade vid 05.10. Jag hade beställt biljetter för några dagar sedan till ett evenemang, kan inte berätta här eftersom de berörda två utöver oss kan tjuvläsa, och glömde ta ut dem hos ett ATG-ombudet senast den 12 oktober. Attans, jag tänkte att jag får göra ett nytt försök dagen efter och eftersom jag vaknade så tidigt dagen efter lyckades jag göra en beställning och få samma platser igen.  Så idag har jag hämtat ut biljetterna.

I morgon blir det dags att åka tåg till jobbet igen, det blir skönt att slippa sitta i köer, bara man kommer hem i tid då tågen går mer frekvent. Fast i morgon blir det tjejkväll med jobbet. Vi skall gå på en eritreansk restaurang i Stockholm och äta buffé. Det ser jag fram emot. Nu har det varit mycket på jobbet och det blir än mer framöver till mitten av december. Sedan hoppas jag på en tre veckor lång julledighet.

På kvällen när jag nattade Robert så hörde jag honom mumla något. Han räknade något och jag frågade vad. Jo jag räknar vad 6+6+6+6+6+6 är och han fick det till 36. Jag jämförde det med multiplikation 6×6 och vi räknade 6:ans multiplikationstabell tillsammans och även 10:ans eftersom de är så lätt att räkna i huvudet. Han frågade om det är lördag i morgon och om han kunde få papper att räkna på. Nej inte än, men du kan ju fråga fröken om de har något för dig att räkna svarade jag honom. Han gillar att räkna pengar och det mesta han kan komma på att räkna. Jag var också sådan när jag var yngre, räkna var det roligaste jag visste att göra i skolan.