Mer gjort med dammen

Nu har jag ytterligare lagt mer trädäck samt satt in fler LED-lampor i den tillkommande delen till vänster längs med muren mot berget. Den sista LED-lampan som saknas skall vara vid stupröret bakom hängstolen dör det fortfarande fattas lite trädäck. Reglarna tog slut så jag måste handla regel i morgon för att kunna avsluta jobbet med trädäcket. Sedan är det några plantor till som skall ner i slänten uppe vid berget, lite bergsväxter som står på plats redan fast i sina krukor. Skall försöka sopa bort en del grus och sand som ligger i bergets fickor här och där. Får se om jag kan göra som ett litet trappsteg längs med huset upp till byggtimret för att jag lättare skall kunna ta mig upp i slänten och kanske till och med sätta dit ett eller flera handtag i husväggen som säkerhet om jag eller någon annan skulle halka till. På ovansidan av slänten mot vändplatsen/parkeringen så måste jag få till en snygg kant. Vet inte om det blir byggtimmer eller en stenrad i någon form. Jag flyttade de två stora stenarna som låg mellan potatislådan och muren så att de istället hamnade bredvid potatislådan som dekoration. Nu kan jag gå bakom potatislådan igen.

Idag hade jag tänkt att få mig lite tid att sätta mig i hängstolen och läsa, men efter gårdagens partajande så hade jag disk och en massa annat att städa. Eftersom det var drygt 32 grader ute och varmt inne så gick allt lite långsammare än normalt.  Jag tog det lite om vartannat med tvätt, disk och städning. när jag väl hade tid att sätta mig så var det efter fotograferingen sent och det var inte lönt med alla mygg som svärmade runt mig. Det var till och med nästintill hopplöst att fota några bilder så var myggen på mig direkt.

På eftermiddagen en timme innan jag skulle hämta barnen på Scanias Idrottsskola så tog jag mig ett dopp i poolen och simmade lite med den monterade simmarlinan som skall hålla den som simmar på samma plats så att simmaren inte förflyttar sig men simmar ändå och får träning i även än mindre pooler. Temperaturen låg kring 27,2-27,6. Alldeles perfekt temperatur, men även 25+ är helt ok när det är kring 30 grader i luften. Då behöver jag svalkan.

Det är i alla fall trevligare att ta sig ett dopp i poolen än i dammen. Det är betydligt renare och inte så mycket mygglarver och annat elände ;-)

Jag får ringa Nisse i morgon och kolla vad han har för plan med guldfiskarna.

På trädäcket har jag även ställt lite fler krukor med växter, det blev riktigt mysigt och fint. Jag är så nöjd med jobbet och resultatet. Det har varit terapi för mig och det har varit roligt att snickra igen. Men jag längtar inte efter att snickra de murkna balkongräckena. De är helt genommurkna och några har gått rakt av.

Här syns de till vänster tillkomna blå LED-lamporna. Nu gäller det att hitta på något bra för att bli av med myggen på kvällen när vi sitter ute. Fungerar verkligen sådana elektriska apparater som det sägs i reklamen? De är ju inte billiga, ett par tusenlappar drygt tror jag, och då förväntar jag mig att det skall fungera men vet inte om jag skall tro på det.

Någon som testat myggdödare? Jag har provat sådana ljus som doftar citron eller liknande som skall avskräcka myggen, men det fungerar verkligen inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>