Tranorna är kvar

Ole hörde aldrig tranorna den första natten men de nästkommande två så fick han uppleva dem han också. Själv klarade jag mig från att höra dem då men det berodde nog mest på att jag somnade sent, var helt däckad, så jag hade nog min djupaste sömn när tranorna satta igång. Den 14 juli så hörde jag dem redan strax efter 05:00 när de trumpetade ute på fältet. Trodde inte att de satte igång förrän om en timme egentligen. Men ack så fel jag hade. De strosade så lugnt på fältet och lät så smått till och från. De verkade även ha en inställd klocka för vid 05:00 så lät de och sedan var det lugnt till vid 06-tiden. Det blir spännande att se om de sätter igång igen vid 07-tiden.

Jag undrar hur länge tranorna tänker stanna kvar, för det börjar bli ganska så jobbigt på morgonen. Antingen så står jag ut med väckning antingen 05:00 eller 06:00 för att de sedan trumpetar en och två timmar senare igen eller så stoppar jag in öronproppar och får ont i öronen av det istället. Det går att ställa klockan efter tranorna, de är så punktliga vid varje heltimme. Jag har nu även filmat dem och filmsnutt kommer. Tänk vad två tranor kan ställa till för så många på morgonen. Grannarna är inte så förtjusta i tranorna de heller. Hoppas de är borta i morgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>