Dammprojektet lever vidare

Blivande dammen uppifrån balkongenDå så har jag kommit lite närmare målet med en damm som skall vara färdig i sommar. Jag och Ole har grävt vidare och jag har tidigare i juni murat upp en stödmur för dammen mot terassen. Nu är vi på 85 cm djup och har stött på berget som lett vidare i botten. Vi skall försöka gräva lite mer mot framsidan av trerassen för att få djup, om det inte är mer berg där. Jag har även införskaffat fler lecablock att även mura upp med på höjden för att få djupet kring en meter. Det fungerar det också. Fiskar får vi från kompisar som har så det räcker och blir över, de är visst duktiga på att föröka sig   Det skall vara guldfiskar och eventuellt så småningom även Koi.

Så helgens projekt om det inte regnar blir att mura upp sista biten. Sedan blir det till att skaffa väv att ha under gummimattan samt gummimatta att fästa på lämpligt sätt. Det blir ett tungt jobb i sig att få stenarna på plats. Jag behöver även fixa en stabil stenmur mot slänten för att hålla jordmassorna på plats. Efter att jag tagit bilderna har jag även sköljt av berget lite mer så det ser snyggare ut och för att vi skall se hur berget går och vad jag kan göar med den växtliga dammdesignen. Så för tillfället ser det ut så här, som en meteoritkrater:Dammgropen

Stenarna i slänten skall läggas snyggt och i passform när duken kommer på plats och sedan skall det planteras i slänten. Det skall även dit ett trädäck runt dammen med belysning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>