Wellness days

I höstmörkret och rusket så längtade både jag och Ole efter en härlig SPA-resa till Timmendorfer Strand i Tyskland. Vi hade bokat samma hotell som vi stannat på första gången vi var i Timmendorfer Strand, Hotel Villa Röhl, fast den gången bodde vi i den delen, nyare delen av det som numera tillhör Hotel Villa Gropius. Vi fick ett rum som låg mittemot vännernas rum. Vi hade med oss två vänner som skulle prova på ett Therme-besök för första gången, på Ostsee-Therme som även var det första Therme som jag själv besökt. Många Therme-besök har det blivit efter det. Jag var så nyfiken på hur det skulle vara, jag hade mina minnen kvar från april 2005 när Aliette fick följa med, då 9 månader gammal.

Den här helgen är en Wellness Days-helg inklusive massage, fotreflexionsmassage, sminkning, hårfixning, modellfotografering mm. Något som vi alla ser fram emot.

Flyget gick kring 12:30 och landade i Lübeck, vi var framme vid hotellet kring 14-tiden. Efter incheckning gick vi till centrum, ca 10 minuters promenadväg gatan bort från hotellets entré, och tittade runt lite innan vi hittade en trevlig fiskrestaurang mitt i centrum. De hade gasolvärmare och alla besökare satt ute och åt, trots att det var halvmulet och bara kring 7-10 grader.

Det var riktigt skönt under tak och med värmare. Vi kunde till och med ta av oss jackorna. Jag blev sugen på scampi med vitlök och pasta men de hade tyvärr slut på det och det blev istället smörfisk som var läcker. Ole åt en rätt kallad Fitness-fish (Seelachs = gråsej) med sallad till som han tyckte var riktigt god. Sonja beställde en schnitzel Zigeuner med pommes till som var enorm och Peteri en fiskrätt med potatisgratäng blandad med skinka. De var ju inga små portioner heller och jag orkade definitivt inte äta upp allt. De andra kämpade på och fick i sig det mesta.

Efter en lång sen lunch begav vi oss vidare för lite shopping av nödvändiga prylar så så som tandborstar, lite gott att dricka mm. Efter shoppingen återvände vi till hotellet och festade lite med god dricka och snack inne hos Sonja och Peteri. Vi hade som en minihall mellan våra rum som vi kunde stänga så att vi hade våra rum separat från den stora hallen. När klockan närmade sig 21-tiden gjorde jag och Ole oss redo för att gå ut och festa. Sonja och Peteri var för trötta och stannade sedan kvar på hotellet medan jag och Ole knatade ner till centrum igen.

Vi hade hört om innestället Nautica club som var ett dansställe. Vi satte oss i restaurang/pub-delen och tog oss ett par drinkar innan vi skulle ta oss ner till dansgolvet en trappa ner. Det var mycket folk i baren och när klockan var 23:00 och dansen skulle börja. Vi gick in en trappa ner, pröjsade 21 Euro i inträde och gick runt för att kolla in läget. Det fanns några soffor med bord där det satt ett fåtal personer och vi bänkade oss i en soffa bredvid ett gäng kroppsbyggare som verkade hinka i sig vodka och spänna musklerna för två brudar. Musiken gick för fullt med en DJ som verkade leva sitt eget liv. Inte en kotte på dansgolvet. Mer spännande än så här verkade det inte bli, det var ju knappt några där, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet. Lite trötta och vingliga så däckade vi i säng till slut och såg fram emot morgondagens SPA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>