Wellness day 1

Efter en lång god frukost gjorde vi oss redo för att ta oss vidare till Ostsee-Therme och en första wellness day. Jag var nyfiken på hur mitt minne av stället stämde överens med hur stället är. Och jag måste säga att jag kom ihåg det som ett mycket mindre ställe än det verkligen är. Jag hade fått för mig att det inte var lika gott om utrymme med vilstolar och Ruhe-rummet där vi var med Aliette inte låg där det låg och likaså jacuzzin ute med utsikt över Östersjön. Men allt var som det alltid varit enligt Ole. Jag har nog varit på så många Therme så jag börjat blanda ihop dem. Den största, Erding-Therme, ligger i Erding norr och München.

Ole skulle träna före bastningen så han pallrade sig in till gymmet och Peteri behövde köpa sig ett par badbyxor och Sonja provade ut en badräkt att ha när vi skulle åka rutchkana.

Sedan gick jag med Peteri och Sonja in till bastuavdelningen och tog en första Aufguss av många fler. Vi försökte hitta plats i Jacuzzin på taket men det var fullt. Ole hade då anslutit sig till oss. Jag fick fotzonterapimassage och Sonja och jag passade på vid 18-tiden att bli sminkade av elever på en beauty-skola som stod för sminkning, hår och massage.

Jag fick mitt hår fixat och bestämde mig för att vara fotomodell för en stund. Det var minsann inte lätt att stå där framför kameran i bikini och försöka se naturlig ut. Jag blev så fnissig och kände mig urdum. Men fotografen tipsade mig om var jag kunde titta och vad jag kunde göra, sitta, stå, ligga ner etc. Jag fick en stor fläkt en meter från ansiktet som en annan man höll i och min strupe blev torrare och torrare. Vad fotomodeller får stå ut med, och då hade jag bara fläkten i nyllet :-) Skoj var det ändå och det blev ett stort antal bilder men eftersom man fick betala för bilderna man ville ha så valde jag endast ut 5 stycken. Här är resultatet av de 4 och den ena hade de även gjort närbild på (bild 2 och 3).

Efter fotograferingen var klar så gjorde vi oss redo och packade ihop för promenad till hotellet. Vi hade bestämt att vi skkulle göra ett nytt uteförsök. Ole fick tidigare tips om ett uteställe som hette Lokhaus (Lokhuset – en gammal tågvagnshall) där det skulle vara ü30 (über 30 – över 30) i kväll. Man skulle tidigast åka dit kl 23:00 och när vi frågade hur länge de har öppet så fick vi till svar så länge det finns folk som vill festa vidare. Det lät ju lovande!

När vi kom till hotellet så beställde receptionisten en taxi till oss till 23:00 och vi gick upp och gjorde oss i ordning. Vi gick först ut för att äta middag och det blev på samma fiskrestaruang som den sena lunchen igår. Ole gillade sin Fitnessfisk och de andra gillade urvalet av rätter. Även idag serverades enorma protioner som i alla fall inte jag orkade äta upp. Jag åt 20 st grillade scampi på spett med pasta och parmesan till. Det var tiktigt gott och vi värmde upp lite innan med gott, vin, god öl och sedan lite Jägermaister på rummet. Gott, det var många år sedan jag drack Jägermeister. Taxin var på plats 23:00 och han körde oss småvägarna till grannstaden där festande skulle pågå. Det gick på drygt 20 Euro.

Det var mycket folk där och det kom fler vart efter tiden gick. Efter några drinkar gav vi oss ut på dansgolvet, jag skulle kunnat dansa långt in på småtimmarna om inte Ole klagade på ont i sina fötter. Han är verkligen ingen festprisse. Jag älskar att dansa och han dansade i princip samma steg hela kvällen, trots mina försök att få honom att prova lite nytt. Klockan var efter 04:00 när vi begav oss hemåt igen och den här taxin vi nu fått tag i körde autobahn tillbaka och det blev dyrt, ca 43 Euro. Väl hemma på hotellet så ställde vi klockan för frukost kl 09.30, de hade frukost fram till 10:30. Efter det hade vi tänkt att lägga oss en stund igen för på Söndagen skall Ole hämta sin kusin Nette som skulle ansluta oss för welles day 2 på Ostsee-Therme. Det var ändå en lyckad dag/kväll/natt trots Ole ömma fötter. Jag hade högklackade stövlar på mig som jag dansade med hela natten lång och mina fötter mådde gott. Vi somnade ganska ovaggade den morgonen.

En reaktion på “Wellness day 1”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>