28 grader i poolen

Ytterligare en strålande dag med poolbad. Men för första gången tog jag tag i saken igår kväll och satte på poolskyddet för att hålla värmen kvar. Trodde inte det skulle göra så stor skillnad men idag på förmiddagen när vi tog bort skyddet var värmen uppe i 28 grader. Temperaturen hade stigit 2 grader

På kvällen hade det sjunkit en grad när skuggan lagt sig över del av poolen, men det gjorde inte det minsta lilla, det var så skönt att ta sig ett dopp ändå

De semesterdagar som nu passerat denna första semestervecka har jag tillbringat med att slipa och olja 3 balkonggolv, trappan till ena balkongen samt entrégolvet och trappa. Finns dock kvar lite till att slipa och olja, men måste först handla mer olja. Den kinesiska träoljan från Herdins är suverän, vilken vattenbeständighet och det går snabbt och djupt ner i träet. Jag borde känna mig välbevarad själv i händer och armar efter allt oljande men tyvärr så har det en uttorkande effekt

Igår kväll grillade vi fisk i folie samt marinerad tonfisk. Riktiga höjdare och vi fick konkurrens av barnen när det gäller tonfisken. Riktiga finsmakare till barn. De bästa sushibitarna man äter hos Minako är sushibitarna med tonfisk, de är lena läckra bitar som sakta avnjutes. Jag har inte provat att göra sushi själv någon gång, men har en stor bit tonfisk i frysen som skulle kunna användas

I kväll blir det grilla kött och även därefter lite mumsande av räkor, eller om vi tar räkorna först. Sedan blir det fixande i slänten med byggtimmer, hittade äntligen borren som jag sökte efter och det en halvtimme efter att Ole fått åka och köpa en ny. Den nya lämnade vi dock tillbaka idag. Måste få upp de två stenarna som skall hålla upp dammväggen, nu har de glidit ner efter våra tappra försök att flytta dem och det har rasat ner jord och lera bakom. Måste gräva ur och göra någon form av travers att hissa upp stenarna i för att kunna flytta dem. Sedan är det bara byggtimmer uppe på stenarna för att hålla undan jord och lera från slänten och växterna som är där och så gräva ur dammen igen från det som rasat ner. Sedan är det dammduk, pump, vattenfyllnad och fisk som skall i Dammen måste bli färdig i år. Jag har ju hållit på med detta projekt sedan vi flyttade hit

Aliettes kompis Cornelia kom förbi en sväng på eftermiddagen och badade med oss alla. Det är minsann ingen vattenrädd tjej, hon slänger sig rätt ut i vattnet och hamnar under ytan och dyker strax upp igen. Aliette vill gärna göra samma sak men är lite rädd fortfarande att hamna under vattnet. Hon har lärt sig att hålla andan men öppnar munnen direkt hon kommer upp till ytan och det fortfarande skvalpar och får sig då en redig vattensup. Till hösten är det dags för simskola. Hon kan redan simtagen men kan inte simma utan flytdyna på ryggen. Det kommer nog gå ganska snabbt när de väl är igång om inte redan innan.

Aliette och Robert kommer ha simning samma tid på torsdagar, det passar perfekt. Robert kommer även ha tisdagsträningar. Han trivs verkligen i vattnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>