9-årskrisen

Nu är det tufft och stora killen börjar få humörsvängningar. Inget är bra, skolan är blä och inget vill han göra. Förutom att spela TV-spel eller titta på TV. Simningen vill han sluta på och inga kompisar har han. Livet är pest och mamma och pappa är dumma.

Ja vad gör man, biter ihop och försöker tala med den lille hormonvilden. Först vill han inte prata men sedan går det att få till samtal. Det känns som han behöver mer vuxentid just nu och det skall klämmas in. Åh vad jag saknar min lilla myskille. Men med tiden så blir det förhoppningsvis snart bättre.

Här är lite information om den så kallade 9-årskrisen. Det var inte lätt att hitta något, men det här verkar stämma ganska bra.
http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=50&barns-utveckling-7-9-ar

Uppdaterad länk till artikeln
http://patroklos.blogg.se/2016/february/

3 reaktion på “9-årskrisen”

  1. Hej!

    Det är fantastiskt så många som läser ”9-årskrisen” Jag har dagligen 20-30 stycken. Jag kunde ge er original artikeln, som ni kunde ha här också. Skicka ett mail med ett hej! så svarar jag med originalet. Min adress finns ovan

    Roland

  2. Skrev idag ca 6 år sedan detta skrev på min blogg om 9-årskrisen. Sökte då runt och fann ditt inlägg. I bloggen hänvisas till en artikel jag skrev med två kollegor i Läkartidningen 1986. Hänvisning till var den kan laddas ner finns i bloggen idag 21/2 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>