Bryskt uppvaknande

Efter att ha kört hem från Vetlanda igår och fixat här hemma med packning, tvätt och annat så var jag redo för att få en härlig sovmorgon för att vara utvilad när jobbet börjar i morgon.

Klockan var strax efter 06:00 och jag vaknade upp med ett ryck som om jag hade fått en hink kallvatten hälld över mig. Ljudet som skar genom luften var omisskännlig och jag försökte undantränga tankarna som genast hade tagit mig tillbaka några få år till en semester i Vetlanda. Där vaknade jag också upp av detta genomträngande ljud strax efter 06:00 då jag sett fram emot en lång sovmorgon. Men nu, liksom då, hade vi fått besök av tranor. I Vetlanda handlade det om 10-12 tranor och här var de bara två, men ack vad de skränade. Efter en stund tystnade de och jag hoppades att det bara var tranor på genomfart. De höll på i drygt en timme tills jag gick ut på balkongen för att fota dem, men det blev inte bra så när jag tog mig ut på gräsmattan istället så var tranorna på väg bort från alla nyfikna morgontrötta grannar.

Jag försökte få några bilder, men det var svårt då tranorna redan var på flykt. Men de fastnade till slut. Jag hoppas innerligt att de inte är kvar i morgon.

Här är några länkar med tranors läten. De vi hade var mer enträgna och trumpetande.

Tranor 1, Tranor 2, Tranor 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>