Kvällsstämning vid dammen

Så här ser det ut nu så långt jag har kommit idag. Än är det mer belysning i trädäcket som skall dit och sedan mer planteringar, fixa fontänen så den kommer högra upp, och denna gången utan att trilla i dammen, m.m.

I hörnet mellan fönsterna skall jag sätta upp oljade massiva trähyllor för förvaring av saker så jag inte behöver springa upp till köket varje gång.

Jag hoppas på att jag kan få tag i en halv bar med tillhörande kran och ho och sedan vill jag bygga ett utekök med bardel. En pub och nattklubb i Vetlanda har lagt ner och river ut inredning där jag har lagt bud på en halv barn, kanske jag skall slå till och ta hela baren och om någon vill dela baren med mig så går det bra. Transport är nu ordnad av de tidigare hyllorna jag köpt och Ole åker hem från tjänsteresa med stor tom bil där han lätt skulle få in allt inklusive en hel bar. Jag får se hur jag gör med budet, får fråga om ett slutpris för hela baren och försöka pruta på det om ja nu slår till på hela. Det skulle vara toppen att ha allt färdigt under semestern med utekök, bar, matplats och damm.

Att sitta i hängstolen över dammen brukar barnen käbbla om, det är en favoritplats. Robert sitter ofta där och läser när han är ensam hemma.

De andra två hängstolarna finns annars bakom bordet mot Roberts rum i bild. Just på den här bilden har vi flera stolar runt bordet och då tar jag undan de två hängstolarna.

Fast gasolvärmaren som vi har på bordet har vi inte behövt använda den här veckan då kvällarna och nätterna varit varma kring 20-strecket och uppåt. Det har varit underbart att sitta ute, förutom att vi fått täcka in oss med filtar för myggens skull som varit hemsk. Myggen verkar trivas att lägga ägg i dammen men jag hoppas på att guldfiskarna kommer snart och att de äter mygglarver förutom fiskmaten så att myggbeståndet hålls nere. Även bromsarna har varit obarmhärtiga och en och samma eländesbroms har stuckit mig på 5 ställen så jag fått rejäla blaffor på benen och baken.

En härlig sommarvärme som vi njuter av med poolbad och vila vid dammen. Jag hoppas det håller i sig hela sommaren som är kvar och att hösten blir varm och vacker. Så som Juni började var jag tveksam till att det skulle bli någon varm sommar, men till slut så kom den med buller och bång. Det är som den sommaren får några år sedan när jag skaffade poolen. Det var en sådan hetta att vi inte stod ut här hemma med värmen utan behövde svalka oss med något. Ole var på tjänsteresa så jag tog med barnen till Bauhaus och köpte poolen som vi har nu och som vi nu som då använder flitigt för att svalka oss i. Värmen i poolen ligger kring 25,6-25,9 grader. Precis lagom när det är runt 30 grader i luften. När det är så här varmt känns det som jag får lätt solsting om jag inte svalkar huvudet. Det är underbart att bara glida fram på rygg i vattnet och känna svalkan omsluta huvudet. Att vara i solen är inte riktigt min grej men en stund på kvällen i kvällssol så är det ok, men under gassande sol så håller jag mig gärna i skuggan med en bok en stund. Inomhus är det kvavt fastän vi kr korsdrag, så blir det med många fönster som värmer lätt upp inomhus. Dags att skaffa en luft-luft värmepump så vi kan köra AC på sommaren.

Över uteplatsen har jag spänt upp en segelduk och när det är riktigt blåsigt har jag satt en segelduk till som täcker höger sida så det blir lä under segeldukarna

När det gäller dammen så känner jag mig nöjd så långt arbetet är gjort och när det sista är fixat så kommer allt vara så superba och jag kommer att vara supernöjd. Ingen av mina vänner eller sambo kunde föreställa sig hur resultatet skulle se ut, men jag hade bilden klar i mitt huvud redan för 4 1/5 år sedan :-)

Det enda som skiljer sig från min bild som jag haft till förra sommaren är att vi fått en granne som ligger till vänster och som har saboterat alla våra drömmar om en rofylld avkopplingsplats med damm, servering, bar och pool framför uteplatsen. Vår relaxdröm är borta.

Nu har vi insyn överallt och inget som kan vara privat. Balkongen på vänstra sidan av huset använder vi inte längre då det känns som ett trafikerat dike och kvällssolen har försvunnit därifrån. Insynen går ända in genom vardagsrummet in till sängarna i sovrummet så vi måste bomma igen hela övervåningen för en enda grannes skull. En granne som inte tagit hänsyn till någon av de tre angränsande grannarna han har. De två andra grannarna har fått full insyn till sina SPA-anläggningar som de använder året runt samt full insyn även till huset. Den ena grannen har även missat all sin utsikt över Pärlängarna och vi har även förlorat vår kvällssol. Allt detta bara för att en egoistisk granne sett till att han roffat åt sig all kvällssol, all utsikt och har sina utrymmen i huset som är privata belägna så att det är ingen insyn dit från någon annan granne. Jag har ingen förståelse för en sådan människa som med sådan egoism förskaffar sig det bästa på andras bekostnad som han ändå skall bo bredvid i år framöver. Hur kan man ens tänka tanken att göra något sådant? Om det inte är så att han byggde i spekulationssyfte för att sedan sälja huset färdigt. Som säljare för Trivselhus i Södertälje så vet han gott och väl vad det handlar om och han har försökt att mörka allt in i det sista så att vi grannar inte skulle kunna överklaga, men det finns en överklagan hos Förvaltningsrätten som det ännu inte har tagits beslut om.

Kvällssolen och alla fönster som finns på huset var det som vi föll för och som gjorde att just det här huset var perfekt för oss. Så länge karlen inte är hemma då kan vi delvis njuta av uteplatsen, men så snart han är där så känns det mycket obehagligt. Inte bara för att det inte är privat längre utan för hans beteende.

En reaktion på “Kvällsstämning vid dammen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>