Familjen

Nell

Det här är jag, Nell, född i juni 1969 och uppvuxen i Nykvarn. Är sambo med Ole Kling (1969) och vi varit ihop och förlovade sedan mars 1991. Vi träffades 1990 på jobbet. Undrar när han får ändan ur vagnen och ställer frågan?

Modellfotografering på Ostsee Therme
Fotomodell för en dag

Jag är utbildad maskiningenjör och har jobbat sedan examen på Ericsson AB tills i november 2003. Då jobbade jag senast med organisationsutveckling. Tidigare har jag även jobbat
som metodingenjör, systemingenjör, projektledare med utbildning mm. Jag har även tidigare under 2 år undervisat i matematik/fysik/teknik på en högstadieskola i Södertälje samt under 1 år vikarierat på högstadiet och gymnasiet i Södertälje.

Jag kom tillbaks till Ericsson efter nästan 2 års uppehåll (föräldraledig) och arbetade som projekledare igen i nästan 3 år innan jag lämnade företaget igen för andra gången den 24 maj 2008, och den här gången för Scania CV AB som ligger betydligt närmare. Nu reser jag 20 minuter per dag istället för 3-4 timmar per dag till och från jobbet. Jag jobbar som metodingenjör inom eftermarknad. På min grupp är jag enda tjejen men det är jag van vid sedan innan Ericsson.

Som extrajobb sedan studietiden har jag systemansvar på svärföräldrarnas och Oles familjeföretag, som är ett gruppboende, och hoppar in då och då även som vårdare. Mitt tidigare extraknäck på Securitas sedan 1989 lämnade jag till sist jan 2007.

Mina sportintressen är sportklättring, styrketräning, innebandy, fotboll och basket. Jag tränar även poweryoga, core på boll, body pump, löpning, åker skridskor och skidor på vintern mm. Största hobbyn förutom sporten är, läkeörter och homeopati.

Jag har en egen hemsida med örttips och annat smått och gott att titta på. För närvarande har jag som hobby och avkoppling att baka surdegsbröd i alla de former och det är roligt att experimentera med olika varianter. Jag har även kommit igång med stickning igen och det är så roligt att se hur arbetena växer fram.

Jag har även tidigare sysslat med pistolskytte och jag gillar bilar. Man kan ju undra var sonen fått sitt stora bilintresse ifrån, redan när han var 2 år kunde han de flesta bilmärkena och många modeller som finns i Sverige :-) Inte ens hans far var så kunnig före 2,5-årsålder. :-)

Ole

Det här är Ole (med Robert) som är född i Juli samma år som jag själv och han är uppvuxen i Järna.

Ole och Robert kör motorbåt i Berlin
Sjötur i Berlin

Ole jobbar inom familjeföretaget, som är ett gruppboende för vuxna förståndshandikappade, som föreståndare, personalansvarig, löneadministratör, rekryterare mm.
Han har tidigare även arbetat på Securitas Bevakning AB som väktare, gruppledare, arbetsledare och sista åren som personalman och löneadministratör. Numera är det endast på familjeföretaget som han arbetar och har äntligen avslutat sina halvtidsstudier.

Fritiden ägnar han mycket till träning, styrketräning och löpning. En tävlingsmänniska och de generna har förts vidare till Robert. Ole har sprungit Järnaloppet två gånger och kommit tvåa båda gångerna med god marginal till trean. Vi får väl se om han klarar att komma ikapp ettan framöver. Han laddar för fler tävlingar framöver såsom Spring Cross och Scaniamilen till våren, Täbyloppet Stadsloppet m.fl. Stockholm Marathon blir nog aldrig av men man vet aldrig, grannen Susanna som aldrig sprungit så långt som en mara tog sig igenom Stockholm Marathon 2009.

Oles favoritsysselsättning är bilar, framför allt dyra bilar, inte så konstigt att Robert kan de flesta bilmärken på svenska marknaden.

Robert

Robert är född den 16 maj 2001 23:51 på Södertälje BB. Han vägde 3845 g var 53 cm lång och hade ett huvudomfång på 35 cm.

Nyfödd på Södertälje BB
Välkommen till världen Robert

Här kan du läsa förlossningsberättelsen från när Robert kom till världen men även så kan du läsa graviditetsdagboken och följa mina MVC-besök.

Robert kan sedan 2-års ålder de flesta bilmärken som rullar på svenska vägarna. Han var en tidig pratare och älskar att lägga pussel. Att lägga ett pussel på 60 bitar var ävend et vid 2-års ålder ingen match, 60 bitar i normalstorlek som ett vuxenpussel. Robert har gått på en kommunal förskola som har infört Reggio Emilia. Han stortrivdes där och det var en mycket bra förksola med utvecklande pedagogik.

Robert såg vid 3-års ålder fram emot att få ett syskon och han pratade ofta om att han också minsann har en bebis i sin stora mage, som naturligtvis är så platt den kan bli *ler*. Ibland stoppade han favoritkaninen innanför tröjan och sa att hon är hans bebis. Hans kommentar en dag var att doktorn skall göra sönder mamma och ta ut bebisen :-). Vi har pratat om att doktorn öppnade mamma och plockade ut honom där ärret efter snittet är.

Robert väntar på frukost på hotellet i Berlin
En frukostsugen kille

Ja när lillasyster var ute och det blev inte så populärt längre med syskon. I början var det väldigt mycket närkontakt av den mindre milda graden men det blev så småningom mycket bättre men fortfarande ibland så blir det lite hårdare tag.

Roberts favoritleksaker är fortfarande bilar och det även sträckt sig till bilbanor och lego. Det är den traditionella bilbanan som drivs med el och sedan legobilbanor. Robert är även i en period då det är riktigt roligt att spela PS2 samt Wii. Favoritspelen just nu är Lego Star Wars och Indiana Jones samt Disneys Bilar.

Robert är även mycket intresserad av att läsa och en hejare på matematik. Han spelar även trummor och flygel sedan några år tillbaka och har i januari 2010 börjat simma för laget SSS Team 00/01 med träningar 3 gånger i veckan á 2 timmar.

Aliette

Den 10 juli 2004 15:41 på Södersjukhuset kom lillasyster Aliette, drygt 5 veckor för tidigt. Hon vägde 2930 g, var 48 cm lång och hade ett huvudomfång på 34,5 cm. Det är en stark tjej som hade bråttom ut.

Första dagarna på SöS
Någon dag gammal

Här kan du läsa förlossningsberättelsen från när Aliette kom till världen men även så kan du läsa graviditetsdagboken och följa mina MVC-besök.

Det finns även för Aliette ett fotogalleri, en dagbok samt BVC-rapporter och utvecklingssteg

Aliette i Kersebo
Aliette i Kersebo

Hon var väldigt lugn och harmonisk men ändå med en stark vilja de första 10 månaderna som storebror var var lugn men han utan sådan vilja som Aliette visade. Nu är hon en tjej med en ännu starkare vilja. Det gäller att vara starkare själv och än mer envis. Det blir spännande att se vad som blir av den här damen.

Aliette simmar hon också och började med det hösten 2009. Våren 2010 så var hon redan i crawlgruppen. Hon är väldigt social och öppen och det är många pinsamma frågor som folk vi möter får höra men även känna på hennes nyckfullhet som t.ex. att vända en kaffekopp över huvudet på en obekant man.

Lilla fröken har en enorm fantasi och kan leka själv med sina leksaker och en påhittat värld liksom hon även kan göra med sina vänner på förskolan. Hon ser fram emot att börja på 6-års till hösten och lär sig nu själv att ljuda och läsa. Hon har lättare för att skriva or själv än att läsa ord i en bok även om texten är större. Att välja ord och ljuda för att skriva har hon inga större problem med. Hon som robert gillar även att räkna. Till favoritsysselsättningen hör även att titta på Mumintrollet som hon älskar.

Lite mer om oss och vårt liv i Nykvarn (1997 till -2005).

Vi bodde under dessa år i en villa som jag och Ole byggde sommaren 1997, inte själva då utan ett nyckelfärdigt enplans modulenthus på 120 m². Vi bodde där tillsammans med fyra katter ett tag, Bond, Napoleon, Smulan och Missy. Missy flyttade så småningom till gruppboendet som Ole driver. Min katt Napoleon var som en hund och han dog den 17 oktober 2003 av förgiftning. Det var min och Roberts älsklingskatt. Bond dog sedan den 14 oktober 2008 i Järna då hans njurar kollapsade helt. Hans medicinering för sköldkörteln hade fungerat bra, men det var även problem med njurarna redan då vi upptäckte sköldkörteln. Han fick medicinering och lade på sig och blev en glad och pigg katt. Men till sist så klarade inte njurarna det längre och vi fick ta honom till veterinären där han fick somna in.

Till vänster Napoleon på sommarstrapats samt till höger Napoleon som älskade att gosa i ansiktet med alla men som
visst inte var så populärt alltid.


Napoleon, foto taget av Nell


Napoleon och Robert, foto taget av Nell


Robert visar sin ömhet för Napoleon

Här kan du även se hur snäll Robert var mot Napoleon när Robert var 1 år och 1 månad gammal. Snällare katt fick man verkligen leta efter. En katt som aldrig gjorde så mycket som en fluga förnär.

Huset ligger i utkanten av Nykvarn, som har drygt 8000 invånare, och det är bara 7 minuters promenadväg till centrum. Det finns en härlig skog alldeles i närheten där det finns löpspår, skidspår och så kan man plocka svamp och bär där. Det finns tåg i Nykvarn som går till Stockholm på mindre än 30 minuter.

Mamma älskade trädgården och pysslade där varje år, det fanns äppelträd, plommonträd och persikoträd. En sommar blev det massor med persikor som Robert fick ta med sig till förskolan och bjuda på. Jag odlade en hel del färska örter till matlagning och torkning av örter till teer är ett stort intresse. Men hade även en hel del grönsaker i trädgårdslandet
och smaskiga jordgubbar som knappt hann mogna förrän Robert var där och nallade.

När Robert var i magen så hasade jag runt på rumpan i trädgården och fixade.

Ofta åker vi även till sommarstället Kersebo i småland under tidiga våren till sena hösten.

Villan


Husets framsida, foto taget av Nell
Det här är huset, bilderna är några år och många förändringar har gjorts, de finns
angivna under respektive bild.


Husets framsida med carport, foto taget av Nell
På kortsidan till vänster hade vi gästrummet med dusch/WC där det smala fönstret
är och på framsidan av huset ser man stora sovrummet med fönster på glänt.

Hos grannen till vänster finns numera ett rött staket som gränsar till tomteh. Buskarna hade vuxit till sig en del.


Carport från sidan, foto taget av Nell
Här är köket med burspråket och badrum till vänster om entrén. Carporten har fick till höger där den blå Mercedesen står en vit garageport med vägg mellan garage och carport.


Huset från baksidan, foto taget av Nell
Luckan som tidigare var öppningsbar är borta och det är hel vägg. Där Ole står finns även två persikoträd som ger härliga saftiga persikor. Där röret sticker upp ur marken finns en fyrkantig rabatt med rosor, pioner, liljor och annat.


Roberts rum och arbetsrummet på baksidan, foto taget av Nell
Här ser ni det som användes som arbetsrum till vänster och Roberts rum till höger.


Nyare bild på baksidan med friggeboden på plats, foto taget av Nell
Här är en senare bild där man ser friggeboden och staketet, som mamma har
snickrat ihop. Det är visst partaj på gång :-)

Bilderna som har kryss kommer jag ornda upp vartefter jag uppdaterar sidan.

Lite mer om oss och vårt liv i Järna (2005 och tills dags dato).

Bilder på nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Familjelivet i Järna