Dagbok Robert

Här har det tyvärr bara skrivits lite sporadiskt om Robert.
2001 |
2002 | 2003 | 2004
Fortsättning finns på vår gemensamma familjedagbok

2004

December 2004
1 december

Robert har nu fått vinterkräksjukan och kräktes 5 gånger igår kväll/natt.
Aliette verkar också åkt på eländet och basjar som aldrig förr. Hela sängen fick saneras och liakså Robert. Stackaren. Han hade kränkningar en dag tidigare vid två tillfällen under november, undrar om det var vinterkräkan då mer. Större delen av förskolebarnen har blivit sjuka samt förskolelärnarna har råkat fär det med.

November 2004
28 november

Idag var vi på ljusfest i Järna, en tradition att gå på varje år den första advent. Gick med Annika och Birk den här gången och i år var det SNÖ. Förrra året hade vi otur och det var bara slask och lera.

22 november

Idag hade jag tjuvstartat med att julpynta eftersom det blir pysselkväll med Roberts kompisar med mammor på lördag inför första advent. Sedan på söndag så bär det av till Järna och kulturhusets ljusfest så då finns det inte tid för att pynta. Sedan höjer det ju stämningen också om man har julfint på pysselkvällen. Jag hade börjat med att byta dukar i köket och sätt ut fler ljus. Sedan gick jag vidare till vardagsrummet och satte ut fler ljus, fler nya juldukar och så den fina julbyn med belysning och så en hemgjord vinter/jullampa i taket. Till sist satte jag upp en stjärnridå av lysande stjärnlampor ovanför Roberts säng som en säng himmel. När Robert kom hem från förskolan så var han så häpen och sa att det var så fint och ögonen tindrade. Jag sa åt honom att gå till sitt rum och kika in och han bara tittade på stjärnorna och njöt av ljuset. Jag var så lycklig när jag såg hans blick full av beundran av det jag skapat. Det värmer i ens hjärta gott och länge.

18 november

Robert ropade tidigt på morgonen från köket, -mamma, det är snö! Ja nu hade den första nsön kommit och Robert var alldeles till sig av glädje. -Kommer tomten nu, frågade han?

Oktober 2004
1 oktober

Robert har idag varit för andra gången på gymnastiken och nu är det roligare och självklart roligast när man skall sluta. Robert blev ledsen och ville fortsätta.

September 2004
24 september

Robert har idag börjat på gymnastik i Mariefred. Det är Helenas sambo Johan som håller i det tillsammans med två till. Allt var nytt med massor av nya barn, ca 30 stycken, den enda Robert kände var Helenas och Johans dotter Hanna. Lite ledsen blev han när mamma gick en trappa upp för att titta på, så jag fick komma ner och vara med istället.

Tidigare i september svor Robert för första gången så jag hörde det. Satans jävlar skit högt och tydligt. Till och med Pia som var med reagerade och undrade om vi hörde rätt. Jamen visst och svordomar har det kommit några gånger till efter det. Usch, nu gäller det att få bort det.

Robert är fortfarande en del svartsjuk på Aliette men det har lugnat sig väsentligt ändå.

Robert på semester i Kersebo, träffar kompisen Zacharias som i oktober skall bli storebror han med.
Augusti 2004
28 augusti

Idag blev det en tur till lådbilslandet igen. Åh vilken fröjd för Robert förutom alla getingar som fanns i mängder. Det åktes om och om igen och så lite karusell, hoppborg, tåg, flotte och lekplatsen med klätterställningar och rutschkana. Med till lådbilslandet var även Helena med Hanna, Pia med Elinor och Camilla med Sofia och David. Lilla Sofia var inte på sitt topphumör och det gick inte at undgå att se :-).Barnen hade riktigt roligt tillsammans.
Tyvärr blev bilderna nedan suddiga på grund av Hannas tumavtryck på kameran.


Här kommer nu lite fler tydliga bilderBörjan av augusti

Robert har inte lugnat sig så mycket med Aliette, visst kan han vara rar och pussas men också ge henne tjuvnyp och inte lämna henne i fred när hon sover. Det var en stor omställning att få en lillasyster.

Det blev en semestertur till Kersebo 8-16 augusti. Där fanns det mycket skoj att göra och det var toppenfint väder. Busade med ungtjurarna i hagen. De dreglade Robert i håret och började fnysa och krafsa med klövarna i gräset. Tur att pappa var med och höll ordning på dem.

Det blev bad i Grumlan. På första badstället gick det inte ensa att stanna en sekund för mycken jagade i stora svarta svärmar. Det blev till att lägga benen på ryggen och springa därifrån. På andra stranden vid Sjöholmens sommarstugeområde var det bättre och det var en botten utan sten och riktigt långgrunt. Jag själv var sugen på att hoppa i själv och simma lite. Tyvärr blev det ingen ponnyridning den här gången för det fanns för mycket hästflugor och mygg i skogen. Jeanette kom istället på besök och vi grillade. Stackars Cino, han var så varm i pälsen och orkade knappt vifta på svansen den dagen. Bättre blev det på kvällen när det blev svalare. Robert och Ole var på Monster
Truck show i Vetlanda, en helkväll för killarna. Det var riktigt spännande.

På Söndagen kom Anneli, Per och Zacharias på besök. Det var länge sedan vi setts och det är så roligt att Anneli nu väntar nummer två. Det blir spännande att se vem som bor där. Robert fick en riktigt fin bil av Zacharias, en gul Mercedes SLK320.

Juli 2004

Nu har Roberts lillasyster kommit. Robert har under tiden bott hos mormor och morfar, medan jag bott på Sachsska och Ole pendlat mellan hemmet och sjukhuset. När Aliette var några dagar gammal kom Robert på första besöket och han var så rar och go och viskade hela tiden så försiktigt för att inte störa någon av bebisarna som var där. Robert hade med sig en present till Aliette och självklart var ju Aliette förutseende och hade skaffat en present till Robert också :-) Han fick ett stort paket med ett brandkårsset, bilar, helikopter, båt mm. Aliette fick en kanin som Robert ”köpt” hos en av sköterskorna på BB *ler*

Några dagar senare var han på sitt andra besök och det gick till på samma sätt. han var riktigt rar.

Fick senare höra av mormor att Robert börjat visa ganska mycket avundsjuka och vill inte ha någon lillasyster. Den 18 juli kom Aliette och jag hem för första gången sedan födelsen. Det gick hyfsat och vi märkte också av en hel del avundsjuka. Den tysta lugna Robert var mer högljudd och ville inte lämna Aliette i fred. Den 20 fick vi åka tillbaks för viktkontroll och utskrivning.

Robert fick svinkoppor strax efter vi kommit hem från sjukhuset så det var ytterligare en faktor som påverkade honom i det här känslomässiga läget. Försökte behandla det med Microsidsalva men det gav inget resultat. Det var ett stort område i högra armhålan som var väldigt besvärlig och Robert hade ont. Stackaren. Fick flytande Heracilin efter ett tag men hur i hela friden skulle man klara av att få i honom hela kuren. Det smakade vidrigt. Kontaktade läkare igen och fick tabletter. Det gick mycket bättre och efter kuren var han botad. Det var den första skolmedicinen han fått, inte ens en Alvedon har han fått tidigare.

Det var tråkigt att vara sjuk för han fick ju inte leka med någon eller vara på förskolan. Det var tufft att se kompisarna leka ute och inte få vara med.

Maj 2004

Robert har fått en cykel i födelsedgaspresent av mormor och mrofar som är n 12″. Den är han en hejare på att cykla på. 16″ han fått året innan av farmor och farfar var för stor och den få vänta ett tag till. Viull du veta mer om kalaset?

2003

10 oktober 2003

Oj idag hända första rejäla olyckan på förskolan. Ramlade ner från hängbron på klätterställningen och skrapade panna och näsa. Lite ont i handen och handleden. Men med mammas mirakelkur med arnikatinktur som fröken baddade med och även mamma hemma så kommer jag snart vara återställd igen. Nu sitter jag
och njuter av glass och tittar på TV som tröst. Man kanske skulle trilla lite oftare…..

9 oktober 2003

Vakande lite törstig och mamma frågade vad jag ville dricka. Gissa om hon häpnade när jag svarade – vad som helst.

Jag är en liten pladdrande framåt kille som älskar att klättra. Redan för länge sedan kunde jag många bilmärken och modeller och fler tillkommer varje dag. Min stora favoritsysselsättning är att kommentera vilka alla bilar man stöter på är. En Saab, eller Volkswagen Golf, Passat, Audi, Opel, Citroën, Renault, Peugeot och självklart Merca är bara några av bilarna jag kan. Idag var jag hos tandläkaren på första introduktionen och fick välja bland stora fina bokmärken med bilar som Tina hade gömda i en annan låda än valiga bokmärkeslådan. Valde först en Saab, men ångrade mig och viskade till mamma – jag vill ha Mercan och så fick jag byta till en Merca SL istället.

Juni 2003

Robert är en hejare på att rida. Här riden han på Robban, Jeanettes ponny i Vetlanda när vi var i Kersebo på semester.


Maj 2003

Robert var på Lådbilslandet för första gången och oj vad roligt det var att köra lådbil. Elinor var även hon en riktig hejare på att köra lådbil. Även Emma var med och så mötte vi Camilla med Sofia där. Tyvärr så var det massor av getingar där också.

27 mars 2003

Hej jag är en hejare på att prata både svenska och tyska. Jag pratar meningar med riktigt många ord i.
Jag gillar mycket att busa. Har försökt cykla trehjuling men har inte riktigt kommit på hur man gör med pedalerna. Hoppas jag kan lära mig det under sommaren och jag ser fram emot massor av badande.

2 januari 2003

-11 grader och solsken. Nu är det nytt år och jag har firat nyår långt in på natten.
Somnade kl. 02:00 medan mamma och pappa festade vidare med vännerna Annika och Jonas till 04:30. Numera så pratar jag mera sammansatta meningar och är väldigt mammig och pappig. Hela familjen skall alltid göra saker tillsammans annars så blir jag inte glad. Nu har jag varit ute några ggr och åkt pulka och det är roligt men roligast är det att dra pulkan själv. Många roliga julklappar har jag fått och favoriterna är bilarna, byggare Bob och bondgårdsdjuren. Jag gillar även att titta på video Bollibompainledningen, byggare Bob och Totte. Jag har blivit så fäst vid Lucian när vi var på mammas jobb och tittade på Luciatåget att jag fortfarande har svårt att släppa henne. Jag tjatar nästan varje dag om Cia. Mamma hade köpt en porslinslucia, men den gick visst sönder första dagen och nu hittar hon ingen ny i vilken form som helst som man kan hålla i.

God fortsättning alla vänner

2002
17 maj 2002

Den 17 maj, dagen efter min födelsedag så bestämde jag mig för att börja gå utan att hålla i mig. Jag kan även springa fort utan att hålla i mig :-D

Numera promenerar jag för fullt dagarna i ända, så mamma får springa lite extra när vi är ute.

Jag har haft två födelsedagskalas. På själva födelsedagen kom alla mina kompisar och då var det ett riktigt barnkalas kan jag lova. På lördagen kom mammas vänner och kusinerna. Det var lika mycket människor men det gick inte lika vilt till som när det var barnkalas.

3 maj 2002

Den 3 maj så stod jag själv flera sekunder och tuggade på en äppelbit innan jag insåg att ingen höll i mig och då satte jag mig pladask på rumpan. Jag älskar att springa runt längs med väggarna i rummen och när jag har riktigt bråttom så glömmer jag bort att hålla i mig och tar ett par snabba steg innan jag tar nytt grepp igen. Jag har nu 4 tänder och två hörntänder uppe är på gång. Jag kryper numera i full fart, krypa lärde jag mig när jag var ungefär 9 1/2 månad, det var roligare att ställa sig upp och går runt bordet i vardagsrummet.

19 mars 2002

Idag så tyckte jag det var så roligt när mamma sa groda hela tiden så helt plötsligt så måste jag bara också säga groda, fast det låter med som goda. När jag säger anka blir det ka, lampa blir pa, men jag säger mamma och pappa.

Nya tänder är på gång uppe, men de har inte brutit igenom än. Jag älskar att springa runt med min lära-gå-vagn i full fart och att gå längs med sofforna och soffbordet så jag kan dra ner saker därifrån.

23 februari 2002

Jag kan nu gå i mikro-fart med min lära-gå-vagn. Det är jättekul men också jobbigt. Jag älskar att busa med Napoleon och jag lägger mig på honom och vilar ibland. Jag fick mina första två tänder, nere, den 22 och 24 januari.

Jag kryper inte ännu men drar mig fram i full fart på magen eller puttar mig runt på rumpan.

2001

12 december 2001

Tiden har gått så fort och mamma har haft fullt upp. När jag blivit 6 månader sa jag mamma, mamma i ett par veckor, gissa om pappa blev avundsjuk. Igår lärde jag mig och knipa ihop läpparna och göra riktiga pruttljud. Mamma undrar om det är tänder på gång, för jag har varit lite kinkig med maten och bajsen har väl varit lite lagom gosig.

Jag har varit med om mitt första pubbesök *ler*, två julbord (lördags och idag och nästa vecka blir det ett tredje). Jag har gått på babysim, fortsättningskursen, och tycker att det är superkul.

Jag har kul med mina bästisar, Tilde, Anja, Elinor, Vickan, Emma, Lucas och Birk (det finns visst tjejer så det räcker åt oss grabbar :-D ). Väntar med spänning på att få träffa Marcus (Markus).

13 augusti 2001

Idag måndag den 13 augusti var jag på babysim för första gången. Det var urkul. Jag sprattlade och viftade på så att det stänkte i mängder. Mamma fotograferade och bilderna kommer snart upp på min sida. Jag pratade och skrattade men efter 25 minuter så var jag så trött att jag ville upp ur bassängen. Det var skönt att bli påklädd igen och slumra in i babyskyddet i bilen. Jag var helt slut och sov gott länge. Längtar till nästa gång.

19 juli 2001

Idag den 19 juli så skrattade jag för första gången och den 7 juni kom mitt första riktiga leende. Alltid när jag pratar så undrar mamma hur mycket dregel det egentligen finns i en bebis, men det tänker jag inte tala om :-D Jag är en pratkvarn som älskar att le och skratta.

15 juli 2001

Den 15 juli så döptes jag i Taxinge kyrka. Det var uppehåll den dagen och lite sol tittade fram efter dopet. Jag var inte riktigt mätt under dopet så mitt i allt så ville jag ha mera mat, men det gick ju inte. Mamma försökte med nappen, men det borde hon väl förstå att det inte gick att lura mig med den. Prästen hade mikrofon och den överröstade jag med lätthet. Vi sjöng psalmerna 201, 248, 379 och sången älska mig. Mamma läste dikten av Erik Lindorm som finns på vårbarns hemsida och gudfar (farbror) läste ur evangeliet. Efter dopet så var jag så trött att jag somnade. Dopkaffet hade mamma fixat till på Taxinge slott. Synd att mamma inte börjat med smakisar ännu, för det är en dröm med mängder av kakor, bakelser, tårtor och riktiga räksmörgåsar. Jag fick många fina presenter och vill tacka även här för dem. Efter allt så var jag , mamma och pappa så slut så vi åkte hem och sov några timmar innan gudmor och resten som bodde hos oss kom hem. De åkte hem till tyskland igen den 18 juli.

6 juli 2001

Idag 6 juli så var jag på stranden för första gången. Det var mamma, Helena som var rumskompis från BB med Anja och Sabine med Tilde också kompis från BB som var med. Mamma klantade sig för hon glömde solskyddskrämen. På stranden satt hon i skuggan hela dagen och trodde det var ok, men vad hon inte tänkte på var att under promenaden till och från stranden så gick hon ju i solen. Nu är mamma röd som en tomat. Måste vara hormonerna som gör att hon glömmer :-) Helena, Fredrik och Anja stannade till kl. 01.00 på natten. Mamma och pappa kom inte i säng förrän vid 04.00. Det är så otroligt varmt inne också. Tur var det att mamma tänkte på lilla mig att inte jag skulle bli bränd, gulle henne :-)

30 juni 2001

Idag 30/6 var jag hos mormor och morfar medan mamma var på auktion på Taxinge slott. Det var jätteroligt hos mormor och morfar, jag blir så bortskämd där. Mamma ropade in två persiska dörrmattor och sedan var hon in på kakslottet och köpte bakelser med sig hem. Mums!!!

28 juni 2001

Idag 28/6 har jag träffat de andra bebisarna som bodde i Majmammornas magar. Det var Mamma Mia med Casper och storebror Oliver, mamma Kristina med min kompis Lucas, mamma Marie med Emil, mamma Malin med Max, mamma Stina med Nathalie, mamma Elle med Hampus och mamma Ulrica med Alice. Vi var många killar på träffen. Vi satt i gröngräset vid Etnografiska och det var spännande att titta på naturen runtomkring.

22 juni 2001

Nu 22/6 har jag börjat att le mer och mer. Det bara lyser om mig har mamma och pappa sagt. De gillar när jag ler så det kommer jag att fortsätta med. Stora leenden med glittrande ögon.

7 juni 2001

Idag 7/6 har jag namnsdag och jag gav mamma ett stort leende. Mamma vet inte om det var ett riktigt leende eller en reflex, men jag vet att mamma började stortjuta av glädje när jag gav henne det.

21 maj 2001

Idag 21/5 kom jag hem till huset där mamma och pappa bor. Detta är mitt nya hem. Under sjukhusvistelsen kom mormor, morfar, morbror, kusinerna, farmor, farfar, farbror, Annika och Jonas på besök.
Många fina presenter har jag fått.

16 maj 2001

Idag 16/5 kl. 23:51 så såg jag världen utanför mammas mage för första gången. Jag väger 3845g och är 53cm lång. När mamma låg på uppvaket efter förlossningen så låg jag i pappas trygga famn i 4 timmar. Jag tittade pappa intensivt i ögonen i drygt två timmar innan jag somnade. Jag var vaken lite till och från för att hålla koll på var maten fanns och mamma förståss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Familjelivet i Järna